Cel mai “mare” gol din istorie

Coloseni 2:9 “Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii.”

1. Cristos este imaginea plinătăţii dumnezeirii.

În Coloseni 1:19 se spune că Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El (în Cristos). Mă gândesc oare ce înseamnă plinătate. Eu am interpretat astfel: Cele mai bune informaţii despre dumnezeire, cele mai multe detalii despre Dumnezeu le găsesc în Cristos.
Contextul ne sugerează că oamenii din Colose erau năpădiţi de influenţe ideologice noi. Pavel le răspunde să nu creadă în teorii şi idei ci să-l descopere pe Cristos. “În El” îmi descrie cât de mult locuieşte trupeşte în Cristos plinătetea dumnezeirii.

2. Cristos este ilustraţia trupească a dumnezeirii printre oameni.

În Cristos locuieşte “trupeşte”. Scriptura spune că cine vrea să-L cunoască pe Dumnezeu, trebuie să îl cunoască mai întâi pe Fiul. Fiul s-a făcut asemenea oamenilor. Imaginea pe care ne-a prezentat-o Isus despre Dumnezeu nu este o imagine fizică (Dumnezeu nu poate fi pus in criteriile trasaturilor umane), nu. “În trupul lui Isus, în viaţa lui, au putut fi observate tot ceea ce era Tatăl în atributele Sale. În Cristos s-a putut observa bunatatea, dragostea, mila , îndurarea, judecata, bucuria lui Dumnezeu Tatăl. Aici în Cristos toate acestea pot fi vazute pe deplin.

3. Fără Cristos suntem un “mare” gol.

În Cristos locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii. Într-un alt loc se spune că toate lucrurile se ţin prin El, tot pământul este susţinut de El, Cristos şi-a dat viaţa pentru toţi oamenii de pe el. Cine nu-l are pe Cristos, este cel mai mare gol din istorie. Dacă Cristos este plinătatea Dumnezeirii, şi dacă Cristos este totul şi în toţi, atunci fără Cristos în noi, trăim în cel mai mare gol din istorie. Unde vine CRISTOS TOTUL DEVINE DEPLIN, DESĂVÂRŞIT, ÎMPLINIT. Viaţa fără Cristos este goală, seacă, lipsită de sens. În om -spunea cineva, există un gol care are forma lui Dumnezeu, nimeni nu-l poate umple decât Dumnezeu.

Eu astăzi vreau să mă gândesc la bucuria de a fi umplut de Cristos. De a nu fi gol, de a şti că în Cristos, Mântuitorul meu stă toată dumnezeirea. Eşti gol sau vrei să fi cel mai plin om din univers: lasă-l pe Cristos să preia controlul vieţii, umple-te de El.

Unde nu este Cristos totul este gol. Pământul înainte de geneză era pustiu şi gol. Când intervine Dumnezeu El aduce viaţa, lumina, slava Lui. El umple totul de prezenţa Sa.

Fiţi binecuvântaţi.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.