Cum să umbli cu Domnul?

Coloseni 2:6-7 “Astfel dar, după cum aţi primit pe Cristos Isus, Domnul, aşa să şi umblaţi în El, fiind înrădăcinaţi şi zidiţi în El, întăriţi prin credinţă, după învăţăturile care v-au fost date, şi sporind în ea cu mulţumire către Dumnezeu.”

1. Umblă ca un altoi pus într-un butuc. Avem o imagine din agricultura, prin care putem realiza cat de mult trebuie sa depindem de Cristos. Altoiul primeşte toată energia de la butuc, şi ajunge să dea rod. de aceea probabil Pavel foloseşte termenul de “înrădăcinaţi”. Noi ca si credinciosi in Cristos trebuie să facem totul din El. Noi primim totul prin El. Si la urmă aducem roade pentru El.

2. Umblă ca o piatră prinsă într-o temelie. E o alegorie din zidărie. Noi suntem prinsi in Cristos, El formează intregul. Noi trebuie sa ne indeplinim funcţia în Cristos.

În ambele cazuri există o legătură prin care orice creştin se prinde tare de Cristos: credinţa. E asemenea legăturii care se pune în jurul unui butuc ca sa nu se desprinda, sau ca si materialul de zidarie aplicat intre caramizi. Credinta leagă şi intareaste legătura cu întregul. În umblarea noastră cu Cristos haideţi să umblăm întăriţi prin credinţă. Nimic altceva nu ne va ţine mai strâns de Domnul. În credinţă trebui să sporim, să creştem după cum ne îndeamnă şi versetul.

3. Umblă după învăţătura Scripturii. Când Pavel face aceste remarci pentru coloseni el le spune să aibă grijă la ce fel de învăţături acceptă ca şi călăuză pentru viaţa lor.

Să luăm ca unelte de drum credinţa şi Scriptura. Cu acestea două nu ne vom îndepărta de calea îngustă şi nu ne va captiva buza Iadului mai mult decât buza RAIULUI.

Haideti sa ne echipăm de drum corespunzător, sau să ne verificăm încă odată dacă umblăm prin credinţă, după învăţăturile care ne-au fost date.

Fiţi binecuvântaţi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s