Ultimile cuvinte ale lui Isus

Luca 23:46 “Isus a strigat cu glas tare: Tată, în mâinile Tale Îmi încredinţez duhul!. Şi când a zis aceste vorbe şi-a dat duhul.”

Am ajuns cu citirea în Luca 23. Ce am găsit citind acum aceste versete are de a face cu încrederea pe care ar trebui să o avem noi în lumea de dincolo. Ceea ce descrie Isus cu aceste cuvinte face parte dintr-o lume a supranaturalului, a spiritualului, a nevăzutului.  O discuţie clară auzibilă dintre un om care e pe moarte şi un Dumnezeu veşnic viu.
Ce înseamnă să-ţi încredinţezi duhul? Duhul despre care vorbeşte Isus aici este insuflarea de viaţă pe care o avea în trup. La ce putem medita citind aceste cuvinte?

  1. La faptul că nu noi suntem stăpâni pe viaţă, ci Tatăl din ceruri.
  2. Că Isus Cristos  prin cuvintele aceste descoperă realitatea continuării vieţii – la nivel spiritual prin încredinţarea vieţii cuiva care este dincolo de ea.
  3. Încredinţarea – cedarea deliberată a propriei vieţi prin credinţă în mâinile Făcătorului.

Apostolul Ioan menţionează că Isus a spus “S-a isprăvit” ceea ce mă duce cu gândul la planul răscumpărării: plata păcatului plătită cu o moarte neprihănită.

Cuvintele acestea ne duc cu gândul la veşnicie. Strigătul sfâşietor al Mântuitorului ne deschide poarta cerurilor pentru oricine care crede în moartea şi învierea Sa.

Fiţi binecuvântaţi!

 

 

Advertisements

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: