Binecuvântările nădejdii în Dumnezeu

Plângerile lui Ieremia 3:25-26 “Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută. Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.”

Prima meditaţie a lunii septembrie din anul ăsta e una despre nădejde. De curând am avut această experienţă a nădejdii în Domnul într-un moment în care căzusem în deznădejde şi întristare. Citeam aceste versete şi mi-am spus în sinea mea că dacă nădăjduiesc în Domnul pot să experimentez bunătatea lui Dumnezeu în viaţa mea. În momentele în care citeam aceste versete căutam în rugăciunile mele să îi spun Domnului un lucru de care aveam mare nevoie la momentul respectiv. După ce am citit aceste versete am început să mă rog versetele acestea: “Doamne, Tu promiţi bunătatea Ta acelora care nădăjduiesc în Tine. Doamne Tată Scump, inima mea are nevoie de bunătatea Ta. Nu pot face nimic fără Tine, sunt falimentar. Fă să vadă ochii mei împlinirea acestor versete, fiindcă Tu eşti nădejdea mea. Ajută-mă să aştept în tăcere ajutorul Tău, căci nu de la oameni vine ajutorul ci ajutorul vine de la Domnul care a făcut cerurile şi pământul; Amin.” Răspunsul şi ajutorul a venit imediat.

Domnul are această carte pentru noi, Biblia, ca să credem în mesajul ei. Nu trebuie să cunoaştem texte magice, nu trebuie să facem ceva fapte ieşite din comun, nu trebuie nici măcar să ne sacrificăm lucrurile câştigate; tot ce trebuie să facem este să ne aşezăm sub autoritatea Bibliei şi a mesajului ei. Să primim nădejdea prin înţelegerea jertfei lui Isus Cristos.

Citind în Scriptură, am învăţat să mă rog din ea, mă folosesc de versetele ei, fiindcă sunt cuvintele lui Dumnezeu în ea. Mă rog fiindcă vreau să comunic cu Domnul meu, iar Dumnezeu mă aude, mă ascultă şi mă înţelege cu atât mai mult cu cât pun la temelia vocabularului meu cuvintele Scripturii. El vede preocuparea mea de a asculta mesajul Bibliei. Acum să fim atenţi: noi nu-L putem cumpăra pe Dumnezeu prin cuvintele noastre! NU! Dar orice suflet care se delectează cu ceva vorbeşte tot mai mult despre acele lucruri. La fel este şi cu rugăciunea de adorare făcută ca urmare a descoperirii caracterului lui Dumnezeu în Biblie. Eu cred ce scrie acolo pe cuvânt. Aşa se întâmplă că încep adeseori rugăciunea cu: “Doamne Tu eşti… bun, atotştiutor, credincios, atotprezent, atotputernic… + şi lista poate să continue – încât ajung să vorbesc cu El folosindu-mă de personalitatea extraordinară pe care o are Dumnezeu în urma fiecărui episod relatat în cărţile Bibliei. Zilnic descopăr că El este un Dumnezeu al promisiunilor împlinite. Astăzi scriu despre Dumnezeu ca despre Acela care este bun cu cine nădăjduieşte în El.

Nădejdea în Cristos Isus, Mântuitorul şi Domnul, îl provoacă pe Dumnezeu să fie bun cu noi. Să ne punem încrederea în Domnul înseamnă să ne punem şi nădejdea şi dragostea noastră la dispoziţia Fiului lui Dumnezeu. El poate face lucruri mari şi minunate oridecâteori înţelegem că atitudinea noastră plină de smerenie şi dedicare faţă de El poate să se transforme în râuri de binecuvântări pentru noi şi cei din jurul nostru.

Tăcerea este spaţiul în care poţi auzi cel mai limpede susurul blând al ajutorului divin. Murmuri în rugăciune un necaz, o suferinţă, un neajuns, şi pe urmă într-o atitudine plină de nădejde auzi cu urechile tale transformarea din jurul tău.

Modul în care aşteptăm cred că defineşte o mare parte a nădejdii în ajutorul Domnului. Cine îşi pierde răbdarea disturbă liniştea şi tăcerea în care se poate simţi cel mai frumos glasul lui Isus Cristos manifestat în viaţa noastră prin Duhul Sfânt.

Să mulţumim Domnului pentru binecuvântările promise ca urmare a nădejdii noastre în El. Domnul promite să fie bun cu toţi cei ce-L caută şi cu toţi aceea care îşi pun nădejdea în El.

Fiţi binecuvântaţi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s