De ce atârnă binecuvântarea omului?

Ieremia 17:5-8
5 Aşa vorbeşte Domnul: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul!
6 Căci este ca un nenorocit în pustiu şi nu vede venind fericirea; locuieşte în locurile arse ale pustiului, într-un pământ sărat şi fără locuitori.
7 Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul!
8 Căci el este ca un pom sădit lângă ape care-şi întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură când vine, şi frunzişul lui rămâne verde; în anul secetei nu se teme şi nu încetează să aducă rod.

Cum arată un om care nu vrea să îl aibă pe Dumnezeu cu El?

1.Când Ieremia traduce “încrederea în om” o face egală cu încrederea într-un muritor. În momentul când inima unui om se încrede într-un muritor acel om îşi abate de fapt inima de la Domnul. Este umblarea noastră definită prin umblare prin credinţa în Isus Cristos şi în Cuvântul lui Dumnezeu?  Dacă ne încredem în om suntem puşi sub osânda acestui blestem şi suntem deja departe de Faţa Domnului. Un om fără Dumnezeu este un om pentru care oamenii sunt singurul lui sprijin. Ce face însă în ziua când oamenii îl părăsesc? Răspundeţi-vă voi fiecăruia.

2.Un om fără Dumnezeu este un om “nenorocit”, ” nu vede venind fericirea”, locuinţa sa este goală de oameni cu care să se bucure cu adevărat. Cu alte cuvinte îi lipseşte adevărata fericire a vieţii dată de umblarea prin încrederea în Domnul.

Cum arată omul binecuvântat?

Este un pom sădit lângă ape “nu se teme” de potenţialele pericole. Nu încetează să aducă roade. În altă parte a Bibliei, în psalmul 1, omul fericit este ca un pom sădit lângă un izvor de apă care îşi dă rodul la vremea lui.
Slavă Domnului pentru toţi aceia care înţeleg că Biblia este izvorul de viaţă, apa vieţii care alimentează vieţile noastre cu putere şi dragoste faţă de semeni şi mai ales faţă de Dumnezeu. Încrederea în Domnul este cheia frumuseţii sale interioare. Dacă ne încredem în Domnul nu avem de ce să ne temem, avem un Dumnezeu care zi de zi ne face să fim plini de putere, prin Cuvânt. Ne alimentăm cu voia Sa, devenim mai încrezători în ce spune şi promite Biblia şi ne umplem de Duhul lui Dumnezeu. Un om binecuvântat este caracterizat de încrederea în Domnul. Binecuvântarea atârnă de încrederea noastră în Dumnezeu. Noi ştim că El ne vrea binele, ne vrea mântuiţi prin credinţă.

Fiţi binecuvântaţi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s