Bunăvoinţa lui Dumnezeu

Psalmul 90:17 “Fie peste noi bunăvoinţa Domnului Dumnezeului nostru! Şi întăreşte lucrarea mâinilor noastre, da, întăreşte lucrarea mâinilor noastre!”

“Bună+voinţa Domnului Dumnezeului nostru” ne ţine în viaţă. Crezi asta? Noi în lumea noastră mică ne luptăm să ajungem ziua de mâine. Fiecare zi este o nouă aşteptare, o nouă luptă de supravieţuire. Pentru Dumnezeu fiecare zi este ca o mie de ani, dar cred cu tărie că fiecare zi este şi o zi de împlinire a planului Său cu privire la noi.

Moise în psalmul 90 încheie o pledoarie despre statornicia şi primordialitatea lui Dumnezeu cât şi efemeritatea omului. Dumnezeu este “înainte ca să se fi născut munţii”, şi “înainte să se fi făcut pământul”. Cine este El şi cine suntem noi? El este Cel care ne-a creat, Creatorul omului şi al universului. Suntem dependenţi de El. Dacă suntem creaţi de Dumnezeu şi noi avem probleme, El ne poate ajuta. Suntem dependenţi de ajutorul Său divin.

Să strigăm către Dumnezeu să-şi arate bunăvoinţa Sa faţă de noi. Bunăvoinţa este “purtarea sau atitudinea binevoitoare faţă de cineva; înseamnă îngăduinţă.” Dumnezeu în bunăvoinţa Sa L-a trimis pe Isus Cristos, Fiul Său, ca prin neprihănirea Sa să i-a vina păcatelor noastre fără nicio plată din partea noastră. Singura jertfă de la noi e credinţa, acea încredere neclintită planul binevoitor de salvare al lui Dumnezeu în Isus Cristos şi moartea Sa ispăşitoare. Sângele lui Cristos în locul sângelui nostru, moartea lui în locul morţii noastre. Asa este definiţia extremă a binevoinţei divine. E dorinţa acerbă a lui Dumnezeu ca noi să avem un mijloc de salvare. Şi astăzi trăim prin această binvoinţă.

De câte ori a fost Dumnezeu binevoitor faţă de noi? Dacă ne gândim bine ne dăm seama că avem un Dumnezeu plin de dragoste faţă de fiecare dintre noi. E binevoitor, e bine intenţionat, e îngăduitor. Fiecare avem păcate, avem căderi, avem perioade slabe în credinţă. Să privim cu încredere spre un Dumnezeu care ne vrea binele şi să cerem mereu ajutorul Său. Dumnezeu e bine+voitor.

Fiţi binecuvântaţi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s