E frica de Domnul doar o învăţătură în viaţa ta?

Isaia 29:13 “Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine, şi frica pe care o are de Mine, nu este decât o învăţătură de datină omenească.”

Stăm adeseori înaintea Cuvântului lui Dumnezeu cu aşteptarea ca în urma lecturii să ne apropiem de Isus Cristos mai mult. Apropierea aceasta însă nu vine ca urmare a lecturii necontemplative. Cuvântul luat în seamă ne poate vorbi despre starea noastră în relaţie cu Dumnezeul nostru.

Isaia atrage atenţia asupra formalismului religios. “Cinstea cu gura… dar cu inima departe”, este un exemplu de trăire făţarnică. Să ne apropiem cu inima de Domnul şi atunci când ne deschidem gura ca să Îl cinstim să nu vorbim aiurea ci să vorbim doar adevărul umblării noatre cu Domnul. Eşti şovăitor? Atunci admite că aici trebuie să lucrezi în vederea disciplinării în disciplinele spirituale. Există diferenţă între ceea ce spui şi ceea ce trăieşti la nivelul credinţei? Textul ne atrage atenţia să fim noi înşine în faţa Domnului.

Partea a doua a versetului ne vorbeşte despre frica de Domnul. Frica de Domnul să fie oare doar o învăţătură în viaţa noastră? Este ea o frică autentică de a asculta de Domnul şi de poruncile Lui. Nu e vorba de frica şi teroarea de a umbla cu sabia deasupra capului, ci de frica şi ascultarea care mereu se întreabă oare cum trebuie să procedez ca să dau slavă Domnului cu ceea ce fac? Să umblăm zilnic cu Dumnezeu, conştienţi de prezenţa Lui, puterea Lui şi poruncile Lui, asta ne va ajuta să fim mereu treji în faţa provocărilor trăirii în ascultare de El.

Două lucruri aşadar: cinstirea lui Dumnezeu şi frica autentică de El. Sunt două învăţături care trebuie să ne ajute să umblăm în adevăr şi ascultare de Domnul. Să trăim autentic credinţa!

Fiţi binecuvântaţi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s