Înviorat în credinţă prin relaţie cu Dumnezeu

Isaia 25:1 “Doamne, Tu eşti Dumnezeul meu; pe Tine Te voi înălţa! Laud Numele Tău, căci ai făcut lucruri minunate; planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioşie.”

Dragul meu cititor, poţi afirma că Dumnezeul cerului şi al pământului, Creatorul întregului univers, este Dumnezeul tău? Dacă da, atunci acest verset îţi poate împrospăta credinţa.

Apropie-te de El ca să creezi acel spaţiu personal de încredere. Opţiunea noastră oferită de credinţa în Isus Cristos este unică: “pe Tine Te voi înălţa”. Nu este vorba că Dumnezeu are nevoie de înălţarea făcută de tine ci cred că mai degrabă noi avem nevoie de atitudinea aceasta în relaţie cu El. Lecţiile acestei părţi din verset sunt:
1. A-ţi înălţa Dumnezeul înseamnă a-L cunoaşte în mod personal
2. A-ţi înălţa Dumnezeul înseamnă a fi dornic să Îl prezinţi şi altora.
3. şi…A conştientiza valoarea ce o ai doar alături de El.

Este un mare adevăr că trebuie să ne lăudăm cu Numele lui Dumnezeu: Iehova ire (Dumnezeu poartă de grijă), Lahai-Roi (Dumnezeul cel Viu care mă vede), El -Shadai (Dumnezeu cel Atotputernic), Mesia (Unsul), Iehova nisi (Domnul, steagul meu), şi multe altele. Noi trebuie să le luăm în stăpânirea noastră aceste atribute şi să le profesăm prin credinţă.

“Laud Numele Tău căci ai făcut lucruri minunate;” Privesc în viaţa mea şi văd atâtea lucruri minunate pe care El mi le-a făcut: mântuirea prin har, viaţa prin har, puterea trupească prin har, ochii, gura, picioarele sănătoase prin harul Său. E o minune că suntem îngăduiţi la viaţă de Dumnezeu… noi nu suntem cu nimic mai buni decât aceia care au lipsuri, care s-au născut în suferinţă şi chin şi sunt nevoiţi să trăiască la fel.

Mulţumeşte lui Dumnezeu azi pentru lucrurile minunate din viaţa Ta.

Un ultim apel la înviorarea credinţei tale: aruncă o privire de ansamblu la planurile lui Dumnezeu cu lumea. Uită-te câte s-au împlinit, şi gândeşte-te la cele care urmează să se împlinească. Aşa vom înţelege că nu puterile lumii conduc lumea ci Dumnezeu o ţine în mâinile Lui. E planul Lui cu fiecare om pe care îl are de îndeplinit. Dacă suntem parte a planurilor lui Dumnezeu în ceea ce priveşte mântuirea atunci suntem fericiţi fiindcă El a ales.

Observaţi vă rog felul în care se împlinesc planurile lui Dumnezeu: cu credincioşie. Asta înseamnă că planurile Lui nu sunt pripite, ci sunt calculate la fix. Nimic nu trece peste plan. Avem un Dumnezeu cu un măreţ plan desfăşurat în Cristos, Fiul Său. Isus Cristos venit din cer, ca să trăiască exemplar, să moară neprihănit, să învieze în putere, pentru ca toţi ce vor crede în Numele Lui să fie răscumpăraţi de la moarte la viaţă, prin credinţa în El. Tot ceea ce ne rămâne este să privim şi să admirăm planul lui Dumnezeu Tatăl manifestat în Isus Cristos, Mântuitorul lumii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s