Exemple ale lucrului bine făcut!

Eclesiastul 9:10 „Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în Locuința morților în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune.”

Solomon ne oferă în sfârșitul Eclesiastului sfaturi despre atitudinea corectă față de viață. Viața este o binecuvântare pentru om, ea este darul lui Dumnezeu pentru fiecare ființă care respiră. Numai că viața omului nu este o viață de animal ci este una rațională presărată de decizii și urmări ale acestora.

Versetul acesta rezumă ce are omul în viața sa pământească: în primul rând fiecare are o lucrare (ceva de făcut), are decizii de luat, are inteligența de a separa binele de rău și priceperea de a realiza ceva în timpul vieții pe acest pământ. Asta descoperim când vedem incapacitatea de a mai face aceste lucruri odată ce ai murit. Locuința morților este un loc în care puterea trupului nu există. Puterea este arma celui viu, o armă care merită să fie folosită în viața aceasta la capacitatea maximă. Fiecare om este chemat să trăiască din plin viața aceasta, muncind în domeniile în care este calificat „cu toată ființa”. Ce rost are să te irosești în lene și așteptare a morții?

Versetul parcă spune și altceva; parcă vorbește despre puterea de a trăi exemplar prin tot ceea ce faci! Vedeți unii fac lucrurile de mântuială, iar ceea ce rămâne în urma lor se năruie pentru că ceea ce Dumnezeu a pus în ei nu a fost folosit la capacitatea de care dispuneau. Oamenii buni despre care învățăm adeseori la istorie, au ajuns să fie catalogați ”eroi” în domeniile lor (exemple demne de urmat), pentru că la un moment dat au făcut ceva cu toată puterea lor.

„Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!” . Dumnezeu ne-a dat fiecăruia putere să acționăm pentru a ne câștiga existența dar și pentru a oglindi slava lui Dumnezeu prin ceea ce facem. Orice lucrare pe care o avem de făcut trebuie să o facem cu implicare maximă, cu dedicarea unui slujitor credincios, care indiferent că este văzut de stăpân sau nu, își îndeplinește sarcinile știind că este văzut și apreciat de Creatorul Său. Lucrurile bune pe care le facem din toată putearea noastră dăinuiesc. Toată lumea face câte ceva, dar nu toată lumea face acele lucruri bune în care este implicată conștient puterea pe care Dumnezeu a așezat-o în noi.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s