Ce faci cu brațul Domnului?

Isaia 53:1 „Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut brațul Domnului?”

Scumpii mei cititori, nu știu dacă treceți prin valea umbrei morții, sau nu, însă în meditația de azi văp invit la o călătorie în și despre brațul Domnului. Fie ca ceea ce medităm să ne ajute să creștem mai mult în iubirea noastră pentru Dumnezeu.

Există această expresie „brațul Domnului” pe care aș vrea să o luăm puțin pentru noi. Cu siguranță nu are cum Isaia să vorbească despre un simplu braț, sau mână, ci ceea ce textul presupune pare a avea în vedere puterea răscumpărătoare a lui Dumnezeu în Cristos, Domnul nostru.

Mai întâi brațul acesta este cu siguranță o Persoană ce merită cunoscută. Cel care poate răspunde la întrebarea profetului este în poziția celui care a ajuns în contact cu Dumnezeu. Iar la Dumnezeu nu putem ajunge decât prin Isus Cristos, care este oglindirea slavei Tatălui pe pământ (Evrei 1). Asta anticipăm când ne gândim la brațul Domnul că este vorba despre lucrarea Tatălui ceresc în Fiul Său.

Puterea lui Dumnezeu a fost revelată în Cristos, de aceea brațul Domnului este o întruchipare a puterii manifestată în slăbiciunea trupului de om. Nu avem cum omite faptul că în cursivitatea textului apare „odrasla slabă”  sau Lăstarul care iese dintr-un pământ uscat.

E un paradox: această putere a brațului Domnului să fie descoperită în slăbiciune și suferință. Versetul 3 din Isaia ne descrie imaginea unui „om obișnuit cu suferința”, disprețuit și părăsit de oameni. Oare asta să fie imaginea unui braț puternic? Da, puterea nu înseamnă să te folosești de atribute în mod despotic ci să te folosești de atribute într-un mod care să ducă la îndeplinire planul lui Dumnezeu cu tine. Asta a făcut Cristos, a acceptat de bună voie suferința și zdrobirea în umilință printr-o moarte de ucigaș ca să poată pironi pe cruce tot păcatul umanității și pentru ca toți cei ce cred în El să fie răscumpărați din nou la slava inițială.

Se ridică o întrebare: Cine a cunoscut brațul Domnului? Răspuns: se pare că nu mulți!

El nu a fost recunoscut de mulți dintre ai Săi. Așa am beneficiat noi Neamurile de harul scris în Ioan: Dar tuturor celor ce L-au primit le-a dat dreptul de a se numi copii ai lui Dumnezeu. Ai cunoscut tu brațul Domnului?

Fii binecuvântat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s