Despre planurile care se împlinesc

Iov 23:14 „El își va împlini dar planurile față de mine, și va mai face și multe altele.”

Niciodată nu mi-a fost mai greu să scriu despre planuri decât acum. Probabil din cauza asta mi-a rămas pe inimă să meditez la planuri. În primul rând cine vorbește aici despre planuri: Iov. Un om care nu mai poate face planuri pentru el, decât să își plângă starea înaintea prietenilor și să aștepte ca Dumnezeu să își ducă planul Său la îndeplinire.

Cel mai bun loc în care putem recunoaște că planul lui Dumnezeu este mai bun este atunci când suntem deposedați de toate atuurile noastre. Iov nu mai avea nimic din tot ce agonisise, iar soția de lângă el nu mai știa cum să îi vorbească. Prietenii îi erau potrivnici, nu-i cunoșteau inima, de aceea parcă tot ce spune lumea pentru Iov nu face sens. Iov știe că Răscumpărătorul său este viu și că la urmă se va ridica pe pământ. Iov își poate ancora mintea în planul mare al Dommnului și trece cu bine peste durerea prezentă. Dar acest lucru l-a văzut bine în mijlocul durerii.

Cum să faci planuri: Trebuie să fie ceva de genul: Doamne vreau asta… Este voia Ta să fac/ să merg/ să spun/… asta? Proverbe 16 spune că „răspunsul pe care îl dă gura vine de la Domnul.”

Iov nu cred că își mai făcea planuri în momentul acela, ci singurul lui plan rămas a fost să se întâlnească cu Dumnezeu. În fond este un lucru de învățat de aici: orice plan trebuie să aibă în vedere întâlnirea de după moarte cu Isus. Dacă noi ne facem planuri acestea ar trebui să vizeze întâlnirea noastră cu Isus, veșnicia noastră. A fi adminstratori credincioși ai lucrurilor de jos însamnă a face demersuri, planuri dupoă voia lui Dumenzeu. Chemarea noastră este să slujim scopului lui Dumnezeu cu viața noastră. Atunci planurile noastre vor ieși bine, iar planurile noastre vor fi și planurile lui Dumnezeu cu noi.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s