Zi și noapte în rugăciune

Neemia 1:6-7 „…ascultă rugăciunea pe care ți-o face robul Tău acum, zi și noapte, pentru robii Tăi copiii lui Israel, mărturisind păcatele copiilor lui Israel, păcatele făcute de noi împotriva Ta; căci eu și casa tatălui meu am păcătuit. Te-am supărat și n-am păzit poruncile Tale…”

Adeseori mă întreb cât să mă mai rog pentru cineva? Această întrebare probabil v-ați pus-o și voi istoviți fiind de rugăciuni și de situația care nu mai arată a se îndrepta deloc. Neemia ne oferă un răspuns: „zi și noapte”. Nu cred că Dumnezeu ne cere să stăm 24 din 24 de ore pe genunchi să strigăm spre cer, deși pentru cine poate asta nu face deloc un lucru rău, dar în contextul nostru de astăzi, Biblia poate să ne învețe starea de permanentă comunicare cu Dumnezeu la nivelul stării naostre interioare.

La fel cum nu poți ca păriunte să stai liniștit când copilul tău este pe un pat de spital și te gândești la el cu dorința ca suferința să nu îl copleșească ci să își îmbunătățească starea, la fel probabil, în orice problemă, rugăciunea este starea minții noastre îndreptată cu smerenie spre ceruri, la Dumnezeu.

Nu avem liniște până când Dumnezeu nu ne face dreptate! Vă aduceți probabil aminte de văduva din pilda scrisă în Luca 18? Acea femeie și-a dus cauza înaintea împăratului până când împăratul nu a mai putut fi indiferent!

Stăruința rugăciunilor naostre arată și dragostea cu care însoțim o problemă înaintea lui Dumnezeu. Totodată ea poate să fie mărturia seriozității cu care tratăm doleanța cererii noastre înaintea Domnului.

Neemia știa ce cere și avea o dragoste extraordinară pentru pentru poporul evreu. Neemia e gata să mijlocească pentru păcatele poporului. Aici e cheia dragostei noastre. Suntem noi gata să mijlocim cu păcatul celui pentru care ne rugăm și să cerem pocăință? Haideți să cerem Domnului puterea de a mijloci corect înaintea Sa…

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s