Rugăciunea lui Neemia

Neemia 1:5 „Doamne, Dumnezeul cerurilor, Dumnezeule mare și înfricoșat, Tu care ții legământul Tău și ești plin de îndurare față de ceice Te iubesc și păzesc poruncile Tale!”…

Ce introducere pentru o rugăciune!!! Autoritatea supremă pentru Neemia era Dumnezeu. Cine era Neemia? Era un evreu, paharnic al împăratului Artarxerxe, împărat al babilonienilor. Când află de felul nenorocit în care a ajuns poporul iudeu după ce a fost luat în robie, acesta se pune pe post și rugăciune cerând Domnului să capete trecere înaintea împăratului ca să se întoarcă în Ierusalim ca să rezideacă cetatea Ierusalimului.

Vă dați seama de ceea ce a cerut Neemia? Ia cerut împăratului să rezidească ceva ce babilonienii au cucerit și au dărâmat! Cine ar putea crede că este posibil să te duci în fața dușmanului și să-i ceri un asemenea lucru!

Și mai e ceva! Omul acesta, era un simplu paharnic. Nu avea autoritate deloc. Dacă cererea lui n-ar fi fost plăcută împăratului, cu siguranță Neemia ar fi plătit cu viața.Dar cererea lui a fost după voia lui Dumnezeu… Când ceri cera Domnului, și acel lucru este după voia Sa, atunci până și Biblia ne spune că El „îi face prieteni chiar și pe dușmani (prov. 16).

Ce lecție învăț! Înainte de a face ceva concret, ceva ce crezi că este bine înaintea lui Dumnezeu, întotdeauna vestește un post și roagă-te zile în șir (pune tu câte crezi că e potrivit cu puterea ta) și stai înaintea Lui ca să deschidă El căile și să înmoaie inimi iar tu să te înarmezi cu curaj. El va lucra, noi trebuie însă să așteptăm de la El ajutorul în orice lucru. Plânsul cu care Neemia s-a rugat a fost unul dramatic, din inimă, cu sinceritate, implicat în rugăciune cu întreaga ființă.

Mijlocirea pentru cetatea Ierusalimului a fost una dintre experiențele care i-au schimbat radical viața lui Neemia. Neemia datorită acestei rugăciuni stă pe paginile Bibliei. Mă întreb dacă și noi am lua atitudinea de a mijloci; să stăm și să mergem în rugăciuni de mijlocire, să vestim un post și să înălțăm cereri ca Dumnezeu să miște inimi care par de neclintit și să facă cu noi voia Sa.

Mă opresc la introducerea rugăciunii lui Neemia. Recunoașterea autorității lui Dumnezeu și recunoașterea dragostei lui pentru oameni, recunoașterea îndurării Sale față de noi este capul de pod al dragostei noastre pentru Dumnezeu și pentru ceilalți oameni. Dar cum să vin înaintea lui Dumnezeu? Lecția acestei rugăciuni este simplă: hai cu experiența felului în care l-ai cunoscut tu pe Dumnezeu și caută atributele lui Dumnezeu în viața ta. Cine este Dumnezeul tău! Pentru Neemia doar cerul îl mai unea cu țara de unde venise, cerul era locul unde Dumnezeu locuia și pe care își putea închipui măreția Lui, căci dacă se uita în jur nu vedea decât o ceată de păgâni. Să ne ridicăm privirile spre cer, căci de acolo ne va veni ajutorul.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s