Sprijin sau chin?

2 Cronici 16:9 „Căci Domnul Își întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijinească pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui. Ai lucrat ca un nebun în privința aceasta, căci de acum vei avea războaie.”

Dragii mei, textul acesta ne arată un crâmpei din ceea ce poate face Dumnezeu cu un om care se sprijină pe Domnul ocazional. Asa este tipul împăratului care atăta vreme cât stă în fața pericolelor iminente (vezi capitolul 14:9-12) cere sprijinul Domnului. Strâmtorarea îl determină pe Asa să apeleze la ajutorul divin. Totuși, când Baeșa, împăratul lui Israel, întărește Rama și apoi dă poruncă ca cei din Iuda să nu fie lăsați să intre și să iasă, Asa, împăratul lui Iuda, se folosește de lucrurile închinate Domnului pentru a cumpăra ajutor și sprijin de la împăratul Siriei, Ben-Hadad. Asa e împăratul bun, dar slujirea lui pentru Domnul era împărțită.

Vedeți, Asa a fost un împărat bun, el a făcut ceea ce a plăcut Domnului (cap. 14), observați cum se roagă pentru izbăvire. E fenomenal cum îl înduplecă pe Dommnul să îl ajute în fața a peste 1 milion de militari. Totuși de ce nu a fost constant și viața lui s-a încheiat trist. Pentru că râvna lui pentru Domnul era activată de circumstanțele vieții nu de relația sa cu Domnul. În încercări Dumnezeu ne verifică râvna pentru El, iar inima lui Asa nu era predată întru totul Domnului, de aceea când vine clipa încercării el cade.

Dumnezeu vrea ca în orice circumstanță să îi cerem ajutorul și sprijinul. Credeți că Domnul nu l-ar fi putut ajuta și în cazul intrării poporului Său printr-o poartă? Până la urmă nu era nici măcar o bloblemă de viață și de moarte. Cu atât mai mult că erau tot israeliți cei cu care avea problema lucrurile se puteau rezolva la o masă și discutând unii cu alții. Da, câteodată este mai greu să depășești problemele din propriul popor decât cele în care ai de a face cu străinii.

Asa nu a avut inima întreagă dată Domnului iar partea nepredată ia pricinuit căderea, falimentul, chinul și moartea. Răul lăsat în inimă va depăși binele dacă nu ne predăm pe noi înșine lui Dumnezeu. Verdictul lui Dumnezeu pentru Asa a fost războiul, exact lucrul de care l-a scutit Domnul în trecut. Nici măcar chinul bolii de picioare nu i-a ajutat să învețe lecția consecinței de a-L abandona pe Domnul, căci și în această situație Asa i-a consultat pe doctori și nu a fost interesat de ajutorul Domnului. Să învățăm să trăim sprijinindu-ne întru totul pe Domnul este lecția ce o învăț azi.

Nu aș vrea să mă privească ochii Domnului și să spună despre mine că am lucrat ca un nebun azi, de aceea vreau ca din toată inima să cer sprijinul Domnului și ajutorul Său pentru problemele cu care mă confrunt acum și de acum încolo.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s