E importantă constanța în slujire?

1 Cronici 9:26-27 „Căci aceste patru căpetenii ale ușierilor, acești Leviți, erau totdeauna în slujbă, și mai aveau privegherea  asupra odăițelor și vistieriilor Casei lui Dumnezeu; petreceau noaptea în jurul Casei lui Dumnezeu, a cărei pază o aveau, și pe care trebuiau să o deschidă în fiecare dimineață.”

Citeam dimineața aceasta despre slujbele leviților la sfântul locaș. Cred că mulți credincioși se vor deosebi în cer prin constanța cu care au slujit pe Domnul. Și noi nu numai duminica trebuie să îl slujim ci în fiecare zi.

Pentru mine e impresionant felul în care leviții se achită de chemarea lor. Erau „totdeauna în slujbă” deși mai aveau și „privegherea asupra odăițelor și visteriilor Casei lui Dumnezeu”. Ei nu se lăsau depășiți de multitudinea lucrurilor pe care trebuiau să le facă, ci sarcinile le erau mai ușoare decât ardoarea cu care așteptau să le împlinească. Asta înseamna pasiune pentru slujirea Domnului. De aici desprind o învățătură. Când ai mai multe de făcut și totuși nu simți decât dorința de a petrece până și „noaptea în jurul Casei lui Dumnezeu” înseamnă că motivația e mai mare decât sarcina de lucru iar Cel pe care îl slujești e cu adevărat important pentru tine.

Și totuși…E un lucru pe care îl constat cu regret și anume: inconsistența și inconsecvența slujirii de astăzi și/sau lipsa disciplinii spirituale din partea credincioșilor. Se vorbește atât de mult despre rugăciune, citirea Cuvântului încât ne putem obișnui cu critica atât de mult încât uităm să ne-0 asumăm în practică. Ce lecții mă învață slujirea leviților? Mai întâi, să fiu în slujba credinței ca un levit, cu credincioșie! Aș vrea să pot spune la sfârșitul vieții că am avut constanța vegherii și părtășiei cu Domnul. Apoi, trebuie să știu că slujirea Domnului înseamnă disciplinarea timpului și trupului. Să le privesc pe ambele ca pe membrii echipei adverse pe care trebuie să îi înving zilnic.

Observați că leviții trebuiau să deschidă Templul în fiecare dimineață? Oare nu le era greu să facă asta „în fiecare dimineață”? Au fost probabil zile când pe ușile casei Domnului nu au intrat constant la fel de mulți oameni, și totuși motivația deschiderii ușilor nu trebuie să fii fost asta ci mai înainte de toate devotamentul și dragostea de a sluji un Dumnezeu extraordinar de bun și generos. Faptul că oamenii găseau ușile deschise, Casa păzită și locul întâlnirii lor cu Dumnezeu într-o liniște și ordine de invidiat trebuie să fii fost datorită îngrijirii deosebite făcute de leviți. Privind la ei, la slujba lor, nu pot decât să cer Domnului constanța în închinare, perseverența în rugăciune, ținerea principalelor discipline spirituale în fiecare zi. Să facem astfel o prioritate din slujirea noastră pentru Domnul.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s