Cheamă-Mă în ziua necazului!

Psalmul 50:15 „Cheamă-Mă în ziua necazului, și Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!”

Cunoscut ca numărul de telefon al lui Dumnezeu, acest verset ne aduce aminte de disponibilitatea lui Dumnezeu de a ne fi alături în ziua necazului. Cine ar putea știi cum să ne scoată din necaz dacă nu cel care a îngăduit să trecem pe acolo?

Există un set de încercări prin care ne dovedim credincioși Domnului. Necazul sau suferința, strâmtorarea sunt elemente folosite de Domnul să ne apropie de El. Depășirea necazului prin conlucrarea noastră cu Dumnezeu (rugăciune și Cuvânt), aduce o mare încredere în viața noastră.

Care sunt pașii depășirii unui necaz? Cum trebuie chemat Dumnezeu?

1. Chemarea prioritară a lui Dumnezeu – a te duce cu necazul înaintea lui Dumnezeu este un prin pas esențial. Noi trebuie să comunicăm cu El atât de profund și intim încât orice problemă ar trebui să i-o spunem lui Dumnezeu mai întâi.

2. Chemarea promptă adresată lui Dumnezeu – noi nu trebuie să mergem mâine cu problema noastră înaintea Domnului. Dumnezeu nu folosește programarea, asemenea unui cabinet medical. El este gata pentru noi „în ziua necazului”. Astăzi este ocazia perfectă.

3. Chemarea precisă a lui Dumnezeu – noi trebuie să venim înaintea lui cu lucruri concrete. A fi precis în rugăciune înseamnă să spui problemei pe nume: „Doamne trec prin încercarea aceasta, ajută-Mă”. Definirea precisă a problemei arată faptul că ești conștient de problema ta și de nevoia de a fi ajutat concret.

4. Chemarea cu credință făcută lui Dumnezeu – ce înseamnă pentru voi „Eu te voi izvăvi?”. Pentru mine înseamnă că Dumnezeu reușește să aducă izbăvirea indiferent de natura problemei. Sigur uneori rezultatul necazului nu este nereu cel așteptat de noi, dar Dumnezeu știe ce e mai bine să se întâmple cu viața noastră și cu a celor din jur. Cristos ne invită să privim cu încredere la El și „toți cei trudiți și împovărați” sunt invitați să ia partea cealaltă a jugului și să tragă alături de Isus. Noi ne facem partea înjugându-ne cu credincioșie și acceptând cu credință să stăm alături de Cristos în problemele noastre.

5. Chemarea cu păcăință – „iar tu Mă vei proslăvi” înseamnă pentru mine că recunoaștem suveranitatea lui Dumnezeu în necazul respectiv. Isus Cristos a plătit cu viața Sa răscumpărarea noastră din păcat. Noi trăim prin El și pentru El de aceea controlul vieții noastre este în mâinile Lui. Nu trebuie să uităm să îl lăudăm pentru fiecare intervenție în mijlocul necazului și strâmtorării. Dumnezeu este aproape de noi și trebuie să ne smerim, să ne pocăim de mândrie și să recunoaștem că izbăvirea vine de la Domnul.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s