Ești cumva încolțit mânia lui Dumnezeu?

Judecători 2:14 „Domnul s-a aprins de mânie împotriva lui Israel. El i-a dat în mâinile unor prădători care i-au prădat, i-a vândut în mâinile vrăjmașilor lor dejurîmprejur, și nu s-au mai putut împotrivi vrăjmașilor lor.”

Nu știu cine va citi aceste rânduri, dar azi am meditat la mânia aprinsă a lui Dumnezeu. E un tăvălug de evenimente care conduc la aprinderea mâniei Sale. Pentru studiul acestor evenimente eu am să fac referiri la versetele care se leagă de acest verset din contextul apropiat.

1. Îndepărtarea de Dumnezeu a poporului. Se duce tot neamul acela de oameni credincioși și le urmează cei care nu calcă pe urmele părinților lor.

2. Alegerea unui alt Dumnezeu. Când nu-i slujești lui Dumnezeu de fapt tu slujești Diavolului. Acest aspect îl încarcă cu și mai multă mânie pe Dumnezeu.

3. Închinarea voită unui alt Dumnezeu. Nimic nu e mai grav decât să te închini unui alt dumnezeu știind cine este adevăratul Dumnezeu.

4. Părăsirea lui Dumnezeu te aduce în postura de a vedea și cealaltă latură a lui Dumnezeu: cea a mâniei aprinse.

Cât de groaznic să știi că peste tot unde umbi mâna Domnului este împotriva ta.!!!

Și totuși Judecătorii nu sunt altceva decât trimișii lui Dumnezeu pentru izbăvirea poporului Israel. Există o așa milă la El că o poți vedea până și în cele mai crâncene epoci. El este cu siguranță gata să ierte și să reabiliteze pe oricine vine înapoi la El.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s