Unde ajungi când nu vorbești cu Dumnezeu?

Iosua 9:14 „Bărbații lui Israel au luat din merindele lor, și n-au întrebat pe Domnul.”

Scena face parte din textele clasice. Poporul trece Iordanul, trece prin ascuțișul săbiei pe cei din Ierihon și cetatea Ai, iar acum se îndreaptă spre Gabaon. Locuitorii țării Gabaon vin cu vicleșug și se prefac că sunt dintr-o țară depărtată. Scopul lor era să îi înșele pe israeliți și să cadă la învoială cu ei iar ei să scape cu viață. Au reușit!

Discernământul bărbaților israeliți a fost umbrit de faptul că au luat hotărârea bazându-se pe instincte nu pe o analiză profundă a voii lui Dumnezeu. Stați! Nu vă grăbiți să îi acuzați. Oare nu facem și noi la fel?

Eu cred că bărbații israeliți nu au mai întrebat pe Dumnezeu cu privire la gabaoniți fiindcă nu au învățat lecția dependenței de Domnul și a umblării în ascultare de El. Meditația mea pentru azi se leagă de acest aspect. Sunt situații în viață când ai impresia că stăpânești răspunsul bun la problema cu care te confrunți și iei decizia fără a consulta Cuvântul. Trebuie să știm că noi nu suntem în stare să luăm decizii bune fără Dumnezeu.

Noi, ca ucenici ai lui Dumnezeu trebuie să avem o părtășie strânsă cu Dumnezeu pentru ca în relație cu cei din jur să luăm decizii bune; trebuie să fim întotdeauna cu urechile ciulite la ce ne spune mai întâi Dumnezeu și apoi să ne gândim la preferința minții noastre.

Bărbații israeliți n-au întrebat pe Domnul și au ajuns să îți dea seama prea târziu că acei oameni erau de fapt gabaoniți. Poporul acela trebuia ucis cu desăvârșire însă decizia pripită a condus spre compromisul cu gabaoniții fiindcă le-au promis că le va cruța viața când de fapt ei trebuiau să fie nimiciți.

Hotărârile noastre trebuie să treacă mai întâi de aprobarea divină. Să învățăm deci să cerem părerea lui Dumnezeu în orice situație. Nu vă grăbiți să dați un răspuns la orice problemă ci întrebați-L pe Domnul cu privire la ea și apoi luați decizia.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s