Peniel – fața lui Dumnezeu

Geneza 32:30 Iacov a pus locului aceluia numele Peniel (Fața lui Dumnezeu); “căci” a zis el “am văzut pe Dumnezeu față în față și totuș am scăpat cu viață.”

Nu pot să trec cu vederea faptul că un om a văzut pe Dumnezeu și a scăpat cu viață. Biblia spune adeseori că îl vom vedea și noi în față însă doar în ziua de apoi. Iacov l-a văzut în timpul vieții pământești și cred că această experiență l-a întărit enorm în credința și umblarea sa.

Întâmplarea mă face să realizez că Dumnezeu cedează unui om datorită insistenței și curajului său. Iacov îi spune în versetul 26 “Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta”. Ce vrei tu de la Domnul? Iacov a vrut binecuvântarea. Nu te lupta cu El fără să îți dorești binecuvântarea Sa. Întâlnirea cu Dumnezeu îi schimbă numele lui Iacov (Înșelătorul) în Israel (Cel ce luptă cu Dumnezeu), dar textul continuă și spune “fiindcă a luptat cu Dumnezeu și a fost biruitor”. Biruința survenită ca urmare a insistenței și foamei după binecuvântare i-a fost răsplătită cu privilegiul de a-L vedea pe Dumnezeu în față. Imaginați-vă scena!

Cred că atunci când îl vom vedea în față va fi cea mai frumoasă experiență pe care o vom putea trăi vreodată. Iacov nu a vrut să uite locul în care s-a întâlnit cu Dumnezeu de aceea a lăsat mărturia întâlnirii să poarte un nume: Peniel. Mă gândesc că oridecâteori a trecut Iacov pe acolo tânjea să revadă fața lui Dumnezeu. Chiar dacă el nu a mai văzut-o, numele Peniel îi readucea aminte de realitatea trăirii sale. Ochii lui l-au văzut.

Va veni o zi când și noi îl vom vedea față în față și nu vom muri. Va fi ziua când toți cei răscumpărați se vom înălța la cer în ziua de pe urmă. Invitația versetului e să mă pregătesc pentru ziua aceea.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s