Cum să locuiești liniștit acolo unde ești?

Geneza 21:33-34 Avraam a sădit un tamarisc la Beer-Șeba; și a chemat acolo Numele Domnului, Dumnezeului celui veșnic. Avraam a locuit multă vreme ca străin în țara Filistenilor.

Avraam a fost unul dintre acei credincioși ai istoriei care și-a schimbat des domiciliul. Haranul a fost casa lui la început. Acolo tatăl său, Terah, moare după o lungă bătrânețe. În Geneza 12 vedem cum Avraam primește chemarea de a ieși din țara lui și se așează ”în țara pe care i-o arată Domnul” (Canaan). În Geneza 12:6 vedem că Avraam a străbătut țara pănă la locul numit Sihem, până la stejarul lui More, loc unde i se arată Domnul și îi promite că țara aceea i-o va da lui (a doua lui casă).

Ceea ce face Avraam în consecință este de reținut: Avram a zidit acolo un altar Domnului, care I se arătase. Dar acest lucru n-ar avea așa mare însemnătate dacă Scriptura nu ne-ar arăta că Avraam a făcut același lucru la Betel și în toate locurile în care și-a așezat temporar casa.

Faptul că Avraam peste tot unde merge cheamă Numele Domnului și zidește un altar în cinstea lui Dumnezeu este un lucru extraordinar. Aceasta îmi arată că indiferent cât de neconfortabilă ar părea zona în care se afla Avraam, acesta s-a asigurat că din locul acela poate să comunice cu Dumnezeu și că nu-i lipsește prezența lui Dumnezeu. Dumnezeu trebuie să sfințească locul în care te afli.

Textul citat în Geneza 21:33-34 îmi arată același scenariu pe care Avraam îl avea deja format din tinerețea umblării cu Dumenzeu. În țara filistenilor, unde a locuit “multă vreme” Avraam a chemat acolo Numele Domnului, Dumnezeului celui veșnic.

Poate că nu întotdeuna ne aflăm acolo unde am dori, în zona de confort, într-un spațiu mai apropiat, dar indiferent unde te trimite Dumnezeu să locuiești, ca să poți duce o viață binecuvântată cheamă-L pe Dumnezeu să fie acolo, să ți se arate. Cheamă-L pe Dumenzeu să sfințească locul casa, orașul de unde strigi către El. Cheamă-L pe Dumnezeu să te sfințească. Înalță altare de rugăciune, marchează zona în care ești prin chemarea Numelui lui Dumnezeu. Vorba din popor este că omul sfințește locul, ceea ce poate fi adevărat fiindcă sfințenia unei persoane este în sine un semnal al prezenței lui Dumnezeu, deci Dumnezeu prin oameni sfinți poate sfinți un loc. Acolo unde este Dumnezeu putem trăi liniștiți, acolo unde chemi și auzi Numele Lui poți să închizi ochii fiindcă este cu tine.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s