Cum să propovăduieşti Evanghelia?

1 Tesaloniceni 1:5 “În adevăr, Evanghelia noastră v-a fost propovăduită nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfânt şi cu mare îndrăzneală. Căci ştiţi că din dragoste pentru voi am fost aşa printre voi.”

Cu siguranţă predicarea Evangheliei ţine şi de artă, dar ce folos să ai artă în vestire dacă îţi lipseşte puterea însoţitoare a Duhului Sfânt. Duhul Sfânt ne-a fost dat ca să avem putere în mărturia lui Hristos. Chiar Domnul Isus spunea ucenicilor că “veţi primi o putere şi-Mi veţi fi martori”, iar acea putere a fost Duhul Sfânt al lui Dumnezeu. Martorul spune ce s-a întâmplat, iar noi suntem chemaţi de Duhul Sfânt la îndrăzneala de a mărtrurisi ce s-a întâmplat la Golgota, cum că Fiul lui Dumnezeu, Isus Cristos a murit pentru fiecare om în parte, pentru ca orice om care va primi această mărturisire să o poată cerceta şi să-şi spele păcatele în sângele jertfei lui Isus Cristos, Mielul fără păcat, pe baza credinţei şi pocăinţei.

Evanghelia, vestea bună a mântuirii, trebuie propovăduită cu putere prin Duhul Sfânt şi cu mare îndrăzneală. Nu e uşor să îi iei apărarea lui Isus, să-I vesteşti moartea şi învierea răscumpărătoare, dar cine o va face atunci când numai tu eşti în mijlocul oamenilor fără cunoştinţa Evangheliei?

Probabil că ceea ce voi cere azi de la Domnul e ceea ce aş vrea să cerem toţi credincioşii Lui: dragostea pentru oameni, acea dragoste gata să mărturisească în orice circumstanţă cu putere şi cu Duhul Sfânt în noi şi prin noi mesajul eliberării de păcate. “Sângele lui Isus ne curăţeşte de orice nelegiuire (păcat/faptă rea)”. Dar drumul nu se opreşte aici: Evanghelia trebuie predată, e un mod de viaţă de aceea versetele de mai jos şi pe care nu le-am scris aici ne îndrumă să călcăm pe urmele vieţii lui Isus Cristos, astfel ca umblarea nostră să fie pilduitoare pentru cei care se uită la noi.

Fiţi binecuvântaţi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s