Strângeţi legătura frăţească!

Fapte 2:42 “Ei stăruiau… în legătura frăţească” .

Dragilor, e un verset pe care nu l-am citit dimineaţa asta, dar mi-a rămas de vreo 2 săptămâni pe inimă. Probabil ca să meditez mai mult asupra necesităţii de a face ce spune acest verset. Biserica este locul unde trebuie să se persevereze şi în legătura frăţească. Nu există trup îngrijit decât cel care are pe cineva alături. Fraţii dintr-o comunitate au nevoie de legătura frăţească (de tip familial) căci grija unul pentru altul face relaţia frăţească să crească, să se zidească.

Nu ştiu dacă e un adevăr pentru voi, dar Biblia ne îndeamnă să strângem rândurile şi să perseverăm în legătura frăţească. În asta nu trebuie să ai neapărat un dar anume (al încurajării prin cuvinte şi fapte, al predicării, al milosteniei), nicidecum. Fiecare dintre noi trebuie să fim gata să slujim celuilalt. Darul pe care trebuie să îl arătăm împreună unul faţă de altul este darul dragostei.

Iubindu-ne unul pe altul căpătăm o forţă mai mare de grup. Orice grup e mai puternic când creşte în dragoste, fiindcă dragostea te vulnerabilizează şi te face să simţi, să împărtăşeşti, să împarţi şi să jertfeşti. Eşti gata să investeşti în legătura frăţească? Atunci ar trebui să perseverezi în cunoaşterea grupului de fraţi cu care te închini şi căutarea de a fi de folos fiecăruia. Aş vrea să medităm la puterea disponibilităţii de a susţine mădularele (membrii bisericii) şi de a fi de un real sprijin pentru cei care trec prin încercări şi care sunt fraţi şi surori din aceeaşi biserică cu noi.

Fiţi credincioşi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s