Ce să cauți mai întâi?

Matei 6:33 „Căutați mai întâi Împărăția Cerurilor și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”.

Într-un context în care Domnul Isus vorbește despre îngrijorările de fiecare zi ale oamenilor (mâncarea, băutura, hainele), versetul citat spune că „aceste lucruri le primim pe deasupra dacă facem ceva MAI ÎNTÂI.

Ce facem noi mai întâi? Azi aș vrea să îmi amintesc că înainte de muncă, băutul cafelei, salutul de bună dimineața adresat soției și micul dejun prima mea preocupare ar trebui să fie Cerul. Nu facem nimic bun dacă un credincios nu începe munca cu un dialog în vederea acumulării de neprihănire, sfințire înaintea Domnului. Sigur nu ordinea cronologică a acțiunilor de mai sus determină gradul de neprihănire la care ajunge un om, dar este de dorit gândul simplu că în toate ar trebui să primeze căutarea împlinirii setei după Dumnezeu. Abia când vom face toate lucrurile în acord cu căutarea Împărăției Cerurilor vom împlini acest verset și vom avea din belșug.

Care este dificultatea? Mintea noastră macină toată ziua ceva! Dacă nu e munca, e familia, dacă nu e familia, e un prieten, o rudenie, dacă nu e rudenia este dorința de a cumpăra ceva, de a face sau a nu face ceva…

Haideți înainte de toate să ne punem mintea să macine Cuvântul lui Dumnezeu, să investim timpul (de regulă primul timp al zilei) în așa fel ca tot ceea ce facem într-o zi să înceapă cu Dumnezeu. Ooo, dacă am putea să căutăm pe Domnul mai înainte de a ne îngrijora…

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s