Învață ca unul care are putere!

Marcu 1:22 „Oamenii erau uimiți de învățătura Lui; căci îi învăța ca unul care are putere, nu cum îi învățau cărturarii”.

Pentru această dimineață îmi propun să rămân la acest îndemn despre arta de a vorbi despre Dumnezeu. Ce te face diferit atunci când vorbești despre mesajul Evangheliei. Sunt mii de amvoane în care se aude Cuvântul și nici unul nu este identic cu altul. Fiecare evanghelist are propriul limbaj chiar dacă vorbesc despre aceeași realitate.

Cărturarii învățau și ei dar Isus îi învăța pe oameni despre mântuire ca unul care are putere. Vedeți nu se spune că acei cărturari nu cunoșteau Cuvântul, dar se subînțelege că le lipsea puterea. Adaug: cred că le lipsea convingerea și dragostea față de cei pierduți.

Indiferent de modul în care ne adresăm oamenilor ei trebuie să rămână uimiți de Cristosul nostru. Pentru a ajunge la acest rezultat ar fi de dorit să vorbim ca Isus. Să vorbim cu putere, să vorbim cu pasiune, să cunoaștem Scripturile și să ne doară de cei nemântuiți… Cum altfel să realizeze cei ce ne ascultă că suntem convinși de realitatea celor mărturisite?

Găsesc cel puțin 3 motivații acum: Cristos m-a mântuit, sunt chemat să Îl mărturisesc, îmi iubesc Mântuitorul și aș vrea ca toți cei dragi să aibă parte de Evanghelia Sa. Pe tine ce te-ar îndemna să vorbești despre Isus cu putere?

Puterea mărturisirii Evangheliei este dată tuturor celor care deja au făcut cunoștință cu ea. Este vorba de mesajul mântuirii prin Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu. Dacă este mântuirea ta un adevăr, mărturisește-L pe Cristos; DAR, așa să o faci ca și cum ar fi ultimul lucru pe care l-ai mai putea face în viața aceasta, știind că în clipa următoare te așteaptă cerul lui Dumnezeu. Învață ca unul care are putere!

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s