Între zădărnicie și zidire în familie

Psalmul 127:1 „Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește.”

Dacă te uiți în Biblie din curiozitate vei vedea de o mulțime de ori expresia „dacă nu”. Ei în această dimineață trecând peste psalmul 127 am meditat la ce s-ar întampla dacă nu zidește Domnul o casă și dacă nu păzește Domnul o cetate, ce s-ar putea întâmpla?

1. Conlucrători cu Dumnezeu în zidirea familiei.
Dacă nu zidește Domnul o casă?… Gândiți-vă ce se întâmplă când îi lasă Dumnezeu nu ne-ar mai susține?

Dacă nu… Realizez că nimic nu stă zidit dacă nu vine Susținătorul cu aprobarea Sa. Oricât de multe strădanii am face în dreptul casei în sensul îmbunătățirii situației, dacă nu zidește Domnul totul este degeaba. Am făcut atât de multe lucruri degeaba că mi-e rușine de mine. Prin acest verset aș vrea să înțeleg încă o dată că orice inițiativă în dreptul caselor noastre trebuie adusă înaintea Ziditorului ca să ne sprijinească. Când vrem ceva să facem în casele noastre spre binele soțiilor noastre, a familiei, a căminului, noi ca bărbați trebuie să-L chemăm pe Cristos (care este Capul nostru) să zidească cu noi. Orice investiție umană înspre zidire, oricât ar fi de ingenioasă, de prosperă, de reușită din punct de vedere uman este sortită eșecului dacă nu zidim împreună cu Cristos.

Aplicație: fă-i cunoscute planurile tale Domnului și cere-i să vină să zidească cu tine, cu familia ta, în casa ta! Poate e nevoie de repararea relației, poate e nevoie de cuvinte de încurajare, de mângâiere, de susținerea partenerului, a copiilor, cere-I Domnului să zidească El întâi. Eforturile tale sunt binecuvântate dacă ai susținerea Sa. Roagă-te ca Dumnezeu să clădească temelii solide, să te inspire și să ridice ziduri de apărare pentru familia ta.

2. Conlucrători cu Dumnezeu în vegherea familiei.
La fel și în plan social. După ce ai realizat ceva în familia ta, nu te încrede că ești cineva, că ai măsura lucrurilor. Cere Domnului să vegheze. Oricât de multe eforturi am face noi, dacă nu păzește Domnul o cetate suntem vulnerabili. Totul se poate pierde într-o zi.

Aplicație: cea mai bună baricadă este rugăciunea preventivă de apărare. Dumnezeu are cel mai bine grijă de noi. Încredințează locul în care stai în mâna Domnului, cere-i paza peste ce ai și roagă-L să vegheze asupra căminului tău, a orașului tău, a familiei tale. Dacă nu face Domnul acestea degeaba ne luptăm noi de noi.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s