Inima de carne

Ezechiel 36:26 „Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne.”

Nicăieri în Vechiul Testament nu mai întâlnim expresia „inimă de carne”. Merită oare să știm ce înseamnă ea? Cred că meditația de azi trebuie să ne sensibilizeze la nivelul atitudinii în ascultarea față de Cuvântul lui Dumnezeu. Inima de carne este pusă în contrabalanță cu inima de piatră.

Expresia „vă voi da o inimă nouă” face referire la inima de carne. Ea are un duh nou (Duhul Sfânt al lui Dumnezeu). În Noul Testament Pavel le scrie corintenilor : „Voi sunteţi arătaţi ca fiind epistola lui Hristos, scrisă de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui Viu; nu pe nişte table din piatră, ci pe nişte table care sunt inimi de carne.”

Să observăm că intervenția lui Dumnezeu schimbă inima. Marcarea inimii cu pecetea Duhului celui Viu se face prin trecerea de la inima de piatră la inima de carne. Duhul Sfânt al lui Dumnezeu se atinge de inimi de piatră și le face inimi de carne. Inima de carne este inima în care locuiește Duhul Sfânt al lui Dumnezeu și care oferă îndemnuri după placul lui Dumnezeu.

Nu poți tu schimba inima de piatră! În versetul nostru Ezechiel spune că Dumnezeu face totul. Este, cu alte cuvinte, 100% hotărârea lui Dumnezeu ca o inimă să fie schimbată din piatră în carne, dintr-una tare, respingătoare, într-una primitoare și sensibilă la Cuvântul lui Dumnezeu.

Vrei să vezi dacă inima ta e de carne și nu de piatră? Observă dacă mai ești sensibil la ce spune Scriptura. Ce îți spune Duhul lui Dumnezeu în urma predicilor, în urma lecturii devoționale. Te schimbă, îți transmite că numai prin pocăința ta zilnică înaintea Mântuitorului tău poți trăi? Îți spune că trebuie să îți întemeiezi credința tare în Isus Cristos cel răstignit din pricina ta și-a mea? Îți spune că Isus a biruit și astfel și tu poți fi biruitor prin Isus? Duhul Sfânt arată spre Cristos, spre lucrarea Lui, spre Cuvântul Lui, spre folosul vieții tale.

Cere azi Domnului păstrarea sensibilității față de Cuvânt, a funcționării inimii tale de carne. Dacă e o inimă de piatră cere Domnului să o facă de carne prin înnoirea ei, prin prezența Duhului Sfânt în ea.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s