Ai Păstor!

Ezechiel 34:11, 31 „Căci așa vorbește Domnul Dumnezeu: „Iată. Mă voi îngriji Eu însumi de oile Mele, și le voi cerceta. (…) Voi sunteți oile Mele, oile pășunei Mele, și Eu sunt Dumnezeul vostru, zice Domnul Dumnezeu.”

Acesta e un capitol în care Dumnezeu mustră păstorii, pe căpeteniile poporului Israel, fiindcă au lăsat mulțimea lui Israel să ajungă de jaf, „din lipsă de păstor” și „pentru că păstorii Mei n-au nicio grijă de oile Mele”. De fapt prin imaginea poporului ca turmă de oi, și pe cea a căpeteniilor ca păstori ai turmei, înțelegem orânduirea pe care a lăsat-o Dumnezeu în privința călăuzirii israeliților.

La fel și astăzi biserica are ca și Căpetenie pe Isus Cristos (Evrei 12:1-2), iar apoi pastorii bisericii care îngrijesc ca biserica să nu ducă lipsă de povața și grija pastorală în viața creștină. La fel cum există viață în turmă, trebuie să admitem că există entități individuale care formează turma, care au nevoi speciale; vorbim despre o singură oaie. Fiecare membru într-o biserică se confruntă cu anumite probleme. Se poate întâmpla ca pastorul să nu poată să ajungă la noi atunci când trecem printr-o încercare. Atunci e bine să privim la versetele de mai sus. Ele ne aduc aminte că avem pe Isus Cristos ca Păstor și Căpetenie.

Astfel, în viața devoțională personală trebuie să admitem că Isus Cristos este Păstorul nostru și ne călăuzește prin Cuvânt. Astăzi te provoc să meditezi la Păstorul tău ceresc, la Isus Cristos care indiferent de grija pe care o poartă pastorul tău de la biserica din care faci parte, nu uită niciodată de tine. Încredințează-ți viața și azi în mâinile Lui și liniștește-te că ești pe pășunea Sa, acolo unde Isus Cristos este în apropiere veghind ca tu să nu ducă lipsă de nimic ce ar putea să ai nevoie.

Mulțumește Domnului și pentru pastorul tău. Trebuie însă să mulțumești Domnului pentru pastorul pe care ți l-a dat Dumnezeu la nivelul bisericii și să ajungi să împărtășești grija și problema prin care treci pentru ca el să o pună la picioarele Mântuitorului și problema ta să fie depășită prin rugăciunea făcută cu credință de aceia cu care trăiești și poți să împărtășești.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s