Ochii Domnului și ochii omului

Habacuc 1:13 „Ochii Tăi sunt așa de curați că nu pot să vadă răul, și nu poți să privești nelegiuirea! Cum ai putea Tu privi pe cei mișei, și să taci, când cel rău manâncă pe cel mai neprihănit decât el?”

Dragii mei, proorocul Habacuc profețește într-un moment al pedepsei în desfășurare asupra celor din Iuda, stârnită prin caldeeni. Totul a fost îngăduit de Dumnezeu. Nelegiuirile poporului lui Dumnezeu au atins atunci cote alarmante iar aceste fărădelegi au umplut paharul îndurării Sale. Pedeapsa a fost dată prin năvălirea caldeenilor și înrobirea iudeilor.

Să nu credem că păcătuind mereu și neprimind imediat plata pentru păcatele noastre vom scăpa nevăzuți și nepedepșiți la un moment dat. Iuda a abandonat prorociile Domnului și a nesocotit vremea pocăinței. Trebuie să recunoaștem azi cine este Dumnezeu în confruntarea cu păcatul. Nu există nicio compatibilitate între Domnul și păcat. Ochii Domnului se întorc de la toți cei care fac răul pentru că „ochii Domnului sunt așa de curați că nu pot să vadă răul”. 

Gândul pe care îl am azi este să urăsc păcatul și să-mi întorc privirile spre Domnul și nu spre păcat. Ochii Domnului sunt curați, dar ochii tăi? Tu cu ce îți hrănești privirea? Psalmul 119:148 spune „O iau înaintea străjilor de noapte, și deschid ochii, ca să mă gândesc adânc la Cuvântul Tău. Fie ca ochii noștri să caute să aibă curăția ochilor Domnului. 

Fiți binecuvântați?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s