Încrede-te în ce spune Sfânta Scriptură

Ieremia 1:12 „…căci Eu veghez asupra Cuvântului Meu, ca să-l împlinesc.”

Adeseori ne încredem în vorbele celor dragi, într-ale prietenilor sau rudeniilor de aproape, dar cât de greu ne vine să spunem că avem încredere în cuvintele Scripturii. Astăzi vă propun o meditație în sensul întăririi convingerii că tot ce citești dimineața din Biblie are valoare transformațională.

1. Descoperă că El încă veghează!

Observă ce-i spune Dumnezeu lui Ieremia când îl cheamă în lucrare: Eu veghez… Dumnezeu este mereu de veghe în Univers. Nimic nu-i scapă. Tot ce se întâmplă este îngăduit de El. Mai ai încredere că El este în control în viața ta? Nimic nu-i scapă lui Dumnezeu. Nicio naștere, niciun neajuns, niciun om aflat în nevoie, totul este gol și descoperit. Vegherea lui Dumnezeu se face după Cuvânt! Nici un cuvânt rostit de Dumnezeu nu e lipsit de putere. De aceea te invit să îl privești pe Dumnezeu ca și un Veghetor desăvârșit! El nu uită și nu doarme când e vorba să își împlinească promisiunile față de tine!

2. Descoperă că El încă lucrează!

Împlinirea Cuvântului reprezintă o preocupare majoră a lui Dumnezeu. Veghez… ca să-l împlinesc. Această asiduă împlinire minuțioasă mă învață credincioșia lui Dumnezeu față de ce a spus. Asigură-ți credința privind Scriptura ca adevăr absolut! Cristos și-a dat viața pentru ca omul să fie din nou restaurat prin credință și pocăință (Acesta este planul lărgit al lui Dumnezeu). Toată preocuparea lui Dumnezeu este aducerea laolaltă a planului de mântuire în Cristos, fiul Său. Toate promisiunile din Scriptură se vor împlini pentru că El lucrează ca să împlinească Cuvântul. Să fii sigur că timpul nu trece degeaba niciodată! E timpul îndurării lui Dumnezeu pentru ca planul Său să se împlinească întru totul și cu viața ta, și cu a mea și cu întregii omeniri. Poate că acest timp al împlinirii este o binecuvântare pentru tine, în sensul că mai ai șansa de ați îndrepta viața în lumina Scripturii… El să lucreze în acest sens în viața fiecăruia dintre cei care citesc Scriptura.

Fii binecuvântat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s