Nu te teme

Isaia 41:10 „nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.”

Azi un gând de încurajare: Să nu te temi! Teama este bună doar atunci când e vorba de o teamă de a săvârși păcatul. Teama de Domnul este aceasta. În rest teama, primul grad al fricii și apoi al terorii, joacă un rol important în ținuta noastră psihică.

Contextul arată că poporul iudeu se afla în captivitatea babiloniană. Chiar și acolo textul indică spre o realitate de nezdruncinat. Fiecare iudeu captiv nu și-a pierdut identitatea de copil al lui Dumnezeu acolo. Isaia le aduce această profeție divină plină de speranță pentru a le crește încrederea în Dumnezeu.

De un astfel de mesaj avem și noi nevoie azi: nu te teme! Ești în mâinile scumpe ale lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu te-a ales, te-a chemat, te-a rânduit ca să te numești fiu al Său fi sigur că El își protejează copiii.

Teama este un sentiment acut de insecuritate, de vulnerabilitate în fața agresorilor și agresiunilor. Teama are un substrat psihic real fiindcă ea începe în momentul în care gândim negativ. Copiii lui Dumnezeu ar trebui să fie mereu încrezători. Gândul tău ar trebui să fie rob ascultării de Cristos. Cine umblă după Cuvânt nu are de ce să îi fie teamă. Teama este unealta diavolului de a descuraja credincioșii din dorința lor de a excela în plan spiritual. Vulnerabil te simți când ești încercat. În nici un alt context se pare că diavolul nu atacă mai mult decât în singurătatea omului. Teama te poate cuprinde ușor când ești singur. Totuși, scumpe credinciosule, ațintește-ți ochii spre promisiunea aceasta din Cuvânt: EU SUNT CU TINE! Să nu-l acuzi niciodată pe Dumnezeu că te-a abandonat! Lecțiile singurătății sunt pentru dobândirea unei mai bune relații cu Dumnezeu! Profită de singurătate pentru a dezvolta părtășia cu Dumnezeu. Tot în singuratate poți avea harul unor experiențe deosebite cu Domnul!

Convertește momentele în care diavolul te poate ataca în momente în care stai de vorbă cu Domnul! Transformă liniștea nesiguranței întunecate în sunetul rugăciunilor tale aprinse! Momentele de netrecut pentru creștin trebuie să fie oportunitatea înălțării monumentelor de neuitat ale inrvențiilor divine! Profită de ele: aceste monumente au aspectul promisiuniii că Dumnezeu este întotdeauna cu tine!

Fii binecuvântat!

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s