Nuiaua nelegiuirii

Proverbe 22:8 „Cine samănă nelegiuire, nelegiuire va secera, și nuiaua nelegiuirii lui este gata.”

Poate că ați observat amănunte despre atacul terorist asupra avionului Boeing 777 din Ucraina. O rachetă sol-aer a doborât – din câte se spune pe surse -, acest avion cu 295 de persoane la bord. Mă gândesc că nu de mult un alt avion al aceleiași companii aeriene a mai pierdut un avion despre care nici astăzi nu se știe nimic.

Atacuri teroriste… atacuri ale celor mai nelegiuiți oameni. Un om stă în închisoare pentru o singură crimă morbidă toată viața (și mi se pare normal să închizi undeva pe un asemenea om), dar oare cum vor răspunde teroriștii, dacă se dovedește că ei au doborât avionul civil. Pot ei compensa 295 de vieți pierdute într-o singură viață? Ei nu vor putea fi pedepsiți cum se cuvine decât de Cel care e viața însăși și care a spus că va pedepsi pe cel care va lua viața omului. Fiindcă stăpânul vieți nu este decât Dumnezeu, iar aceia care ar putea fi responsabili de doborârea avionului civil vor avea de a face cu cele mai cumplite pedepse căci „cine samănă nelegiuire, nelegiuire va secera”.

El rămâne suveran și „nuiaua” pentru actele săvârșite de oameni va fi aplicată de Dumnezeu la vremea cuvenită. Nimic din ce se face pe pământ nu scapă ochiului lui Dumnezeu.  Pedeapsa cea mare sau „nuiaua nelegiuirii” la cotele maxime va fi moartea veșnică.

Aplicație: să învățăm să fugim de nelegiuire și să semănăm neprihănirea, ale cărei roade sunt odihna și liniștea. Nuiaua nelegiuirii este pentru cei ce seamănă fapte rele și aceasta „este gata” deja pentru toți cei care săvârșesc fapte nelegiuite.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s