Femeia cinstită

Prov. 30:10-30 „Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preț decât mărgăritarele.” …

Acest pasaj dă atenție femeilor care fac cinste familiei. Pentru azi o meditație despre cine este această femeie? Cum arată? E adevărată?

1. Cine? – „ea”

Versetul 10 – femeia cinstită. Toate cuvintele scrise de la acest verset și până la 31 sunt despre aceasta. Traducerea noastră abundă de pronumele la pers. a III-a sg. „ea”. Fetele ar trebui să învețe de aici hărnicia. Băieților noi ar trebui să învățăm de aici „căscarea ochilor”, fiindcă o așa femeie este de mare preț…

Portretul acestei femei este alcătuit din punct de vedere moral: cinstea este o podoabă a femeilor.

2. Ce face ea? – multe 🙂

V.11-31 Foarte multe lucruri… unele le expun aici: ea lucrează cu mâini harnice, ea se scoală când este încă noapte, ea își întinde mâinile către cei nenorociți, ea veghează asupra celor ce se petrec în casa ei. Fetelor, aici este o listă frumoasă cu lucruri care cred că sunt de cultivat în viața unei fete evlavioase. O astfel de femeie pare a fi cu adevărat implicată în viața familiei și bine ancorată în realitățile înconjurătoare. Femeia aceasta dacă ar fi trăit în vremurile noastre știa tot ce se întâmplă și cunoștea care sunt cele mai bune variante de investiții. Femeia cinstită este femeia care se învârte extrem de aproape de membrii familiei. Ea își zidește casa.

Azi vă invit să medităm asupra cinstei și să ne-o dorim în viață, dar mai ales să știm acorda această distincție cui o merită iar celor care o caută să o dobândească privind la acest model demn de urmat.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s