Sacul de jale

Ps 30:11 „Și mi-ai prefăcut tânguirile în veselie, mi-ai dezlegat sacul de jale, și m-ai încins cu bucurie, pentru ca inima mea să-ți cânte și să nu stea mută.”

Când ai o problemă, un necaz sau vreo grijă ce n-o poți împărtăși ușor cuiva înseamnă că tragi după tine un sac de jale. Jalea este plânsul, depresia, suferința pe care o trăiești zilnic și de care nu mai știi cum să scapi. Problema este că această stare acumulându-se umple „saci” de jale, îngrijorările devenind obsedante, ba chiar apăsătoare și chinuitoare. Haideți să vedem cum a realizat David, un personaj al Vechiului Testament problema abandonării sacului de jale. David scrie psalmul 30 când ajunge la sfârșitul mandatului de rege. E un moment în care îți pregătește meditativ retragerea de la tron, observând ce a făcut Dumnezeu în viața sa.
Acesta observă pe rând că Dumnezeu a lucrat:

1. Izbăvire din mâna vrăjmașilor (v.1)

2. Izbăvire din boală (v.2)

3. Izbăvire din păcat (v.3)

Apoi David realizează ce fel de Dumnezeu are:

1. Dumnezeu: mânios pentru o clipă și îndurător toată viața (v.5)

2. Dumnezeu: binevoitor (v.7)

3. Un Dumnezeu milos/prietenos (v. 11-12)

David a observat că toate necazurile sale, asemănătoare unor saci de jale, au fost preluate de Dumnezeu care i-a schimbat starea rea într-una bună. Ideea din spatele acestui psalm este să fii gata să îl lauzi pe Domnul pentru tot ce face și pentru tot ce a făcut deja în viața ta. David a fost încărcat de poveri , dar mereu s-a rugat și a cerut Domnului ajutor. Uitați-vă la David ce strigă el în versetul 10: „…Doamne ajută-mă!” Dumnezeu vrea să te ajute numai să vrei asta! Dumnezeu nu-și lasă credincioșii abandonați. El e alături de ei, El e alături de tine! Uită-te la ce a făcut Dumnezeu în viața ta și la ce fel de Dumnezeu ai!

Una dintre cântările frumoase cu care am crescut spune: Dă-i povara ta lui Isus/ El o va purta… Fă și tu asta azi, dacă inima ta este împovărată!

Fiți binecuvântați

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s