Ce să nu uiți niciodată?

Psalmul 103:2 „Binecuvintează suflete pe Domnul și nu uita nici una din binefacerile Lui!”

Rareori observi câte binefaceri îți face Domnul. Sunt atât de multe încât nu le mai consideri ceva deosebit. De fapt tot ce trăim noi zilnic este o binefacere din partea lui Dumnezeu. Când Dumnezeu face binefaceri El începe cu planul inițial al omului. Prima binefacere e mântuirea. Omul devenise mort datorită păcatului, dar prin Isus Cristos, Dumnezeu salvează omenirea de la pieirea eternă la viață eternă. A doua binefacere este viața veșnică. Nu avem nici un merit să trăim veșnic din pricina păcatelor noastre. Noi aspirăm la ea datorită meritelor lui Isus Cristos.

Binefacerile lui Dumnezeu sunt nenumărate. Dacă ne uităm în psalmul 103 observăm că iertarea păcatelor e o binefacere (versetul 3), vindecarea trupească e o binefacere (versetul 3/b). Ocrotirea e o binefacere (versetul 4), hrana și puterea în trup este o binefacere.
De unde vin atâtea binefaceri? Eu cred că din caracterul divin. Psalmul 103 îl prezintă pe Dumnezeu „bogat în bunătate”.

Sunt multe binefacerile Domnului pentru tine? Ai timp azi să te gândești la câteva? Mulțumește Domnului pentru 3 lucruri pe care le ai datorită Lui.

O zi binecuvântată!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s