De ce l-a omorât Dumnezeu pe Saul?

1 Cronici 10:13-14

Dumnezeu este categoric în privința neascultării. Saul îl tratează pe Dumnezeu cu ușurătate. 2 sunt lucrurile ce i-au pricinuit sfârșitul lui Saul:

1. Nu a păzit cuvântul Domnului.

1 Sam. 13: 13 „Ai lucrat ca un nebun și n-ai păzit porunca pe care ți-o dăduse Domnul, Dumnezeul tău…”
Dacă cineva se va întreba vreodată de ce mor oamenii, primul răspuns este: din pricina neascultării. Dacă oamenii ar asculta de Domnul, mânia Lui nu s-ar declanșa asupra oamenilor. Ascultarea față de Cuvânt merită să fie podoaba de aur a oricărui credincios. A nu păzi Cuvântul înseamnă a nu te interesa de El. Psalmul 128 îmi place enorm fiindcă îmi oferă perspectiva celui care ascultă de Domnul: Ps 128:1-2 Ferice de oricine se teme de Domnul, și umblă pe căile Lui! Căci atunci te bucuri de lucrul mâinilor tale, ești fericit, și-ți merge bine.”

2. A întrebat și cerut sfatul celor ce cheamă morții.

1 Sam. 28:7 „Căutați-mi o femeie care să cheme morții, ca să mă duc să o întreb”.
De îndată de Samuel cade în primul păcat al neascultării devine extrem de vulnerabil în fața vrăjmașului. Când îl încolțesc din nou filistenii, în loc să ceară ajutor de la Dumnezeu, cere sfatul celor ce cheamă morții. Un lucru de meditat… Când ești încolțit din toate părțile pe cine chemi în ajutor? Sper să alegem să-L chemăm pe Domnul fiindcă numai El ne poate răspunde cel mai repede și ne poate oferi sfaturile cele mai prețioase. De câteva zile mă încearcă tot felul de probleme și greutăți pe mai multe planuri și e atât de bine să primesc încurajări din Cuvânt. Fie că le primesc de la oameni dragi cu care împărtășesc stările mele, fie că le spun direct Domnului, observ că e mare har să mergi cu povara de pe umeri înaintea Domnului.

„N-a întrebat pe Domnul: de aceea Domnul l-a omorât”.
Stăruința în păcat, în neascultare i-a fost fatală lui Saul. Istoria vieții sale, ultimii ani ai domniei în special ne arată un împărat preocupat de distrugerea lui David. Acțiunile sale se îndepărtează de la preocuparea de a onora pe Dumnezeu devenind tot mai plin de sine și gol de Dumnezeu.

Să trăim în dependență de Domnul și să ne dedicăm viața ascultării de Cuvânt. Iosua a pierdut un război fiindcă nu „a întrebat pe Domnul”. Concluzia: caută să depinzi de Domnul zilnic, ascultă de sfatul Său citind Biblia, întreabă-L pe Domnul de fiecare dată când ai nevoie de ajutor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s