De ce ne plac lucrurile noi?

Se apropie Anul Nou, așa că mă întreb de ce ne plac nouă lucrurile noi. Sigur ne plac hainele noi, mașinile noi, casele noi, locurile noi, ne place sa întâlnim oameni noi. Concluzia mea cu privire la întrebarea de mai sus este că ne place noul pentru că trăim într-o lume supusă degradării ce mereu își pierde noutatea, sau elementul de nou. De când lumea a ajuns plină de păcat, suntm într-o continuă învechire. Poate totuși ceva dăinui ca nou într-o astfel de societate? Da. Inima nouă, născută din nou, spălată în sângele Domnului Isus prin credința în maosrtea și învierea Sa. Numai cine crede în El are parte de o inimă nouă, o nădejde vie și o viață mereu proaspătă. Haina nouă, omul cel nou este pe un drum de continuă sfințire după chipul lui Dumnezeu. Problema este că din ce în ce mai mult ne dorim înnoirea lucrurilor exterioare și nu propria înnoire. Perspectiva creștină asupra vieții este cea mai frumoasă oportunitate de a putea trăi mereu nou, curat, după voia lui Dumnezeu. Dar a primi acest privilegiu de a fi născut din nou, de a avea inima nouă (văzută într-o viață în care trăim după îndemnurile Duhului Sfânt) implică veghere. Anii trec, praful păcatului dacă nu este îndepărtat se depune și ne acoperă în totalitate caracterele odinioară atât de frumoase. Dați la o parte păcatul care vă înfășoară așa de lesne și alergați spre Ținta și Căpetenia Desăvârșirii voastre, răsună de pe paginile sfinte către urechile celor care vor asta. Dragii mei, împotriviți-vă învechirii, degradării caracterelor prin citirea și respectarea Cuvântului lui Dumnezeu. Strâng Cuvântul Tău în inima mea ca să nu păcătuiesc împotriva Ta.

Ne place noul. Încă o dată de ce? Pentru că atrage. Pentru că oamenilor le face plăcere să fie primii care…, poartă, cunosc, văd, experimentează. Noul creează o competiție.

Ce spune DEX-ul: “NOU, NÓUĂ, noi, adj. I. 1. Făcut sau creat (relativ) de curând;”

Dar Biblia ce spune despre nou? Dumnezeu folosește termenul cu nuanța de curat, de proaspăt, desăvârșit. Cerul nou și pământul nou, viața nouă, nașterea din nou, Anul Nou sunt toate folosite cu sensul de “un nou început”.

Noul, implică curăția de inimă, puritatea gândurilor și a umblării. În acest sens vorbește Pavel în Romani 12:2 Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită. Avem nevoie de o înnoire a minții, a mentalității și cred că anul 2014 ne poate surprinde plăcut atunci când punem în practică voia lui Dumnezeu. Iar voia lui Dumnezeu este separarea de păcat, sfințirea. Aici să ne ajute Dumnezeu să îi fim pe plac.

Fiți binecuvântați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s