Purtarea în Cristos

1 Petru 3:15-17

15 Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn.” Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândeţe şi teamă,16 având un cuget curat; pentru ca cei ce bârfesc purtarea voastră bună în Hristos să rămână de ruşine tocmai în lucrurile în care vă vorbesc de rău.17 Căci este mai bine, dacă aşa este voia lui Dumnezeu, să suferiţi pentru că faceţi binele decât pentru că faceţi răul!

1. Sfinţeşte în inima ta pe Cristos ca Domn (versetul 15 a)

Meditaţia de astăzi spune să Îl sfinţeşti în inimă pe Cristos ca Domn. Asiguraţi-vă că Isus Cristos este Domn (este Regele) în inima voastră. Purtarea în credinţă începe cu sfinţirea, acţiunea de a ne pune deoparte pentru Dumnezeu. “Azi Isus mă conduce”, iată un motto pe care îl putem lua zilnic cu noi când vrem să acţionăm pe placul Domnului. Domneşte Cristos sau firea în viaţa ta? Biblia mă invită să restabilesc ordinea.

2. Fii gata să faci publică credinţa ta (vers. 15b-16)

Cristos vrea ca purtarea noastră să-L aibă pe El la originea acţiunilor noastre zilnice. Noi suntem îndemnaţi să facem bine, să nu dăm ocazia ca Numele Domnului să fie vorbit de rău.

3. Aşteaptă-te la suferinţă pentru credinţa ta în Cristos (vers 17-18)

Nu este uşoară viaţa de credincios, dar este obligatorie. Trebuie să rămânem credinioşi şi trebuie să trăim credincioşi lui Dumnezeu. Lumea are standardele ei dar noi suntem chemaţi să ascultăm de Tatăl nostru ceresc. Cristos a suferit crucea, a murit pentru noi, El “a suferit odată pentru păcate”. Păcatele noastre nu au fost decât suferinţa lui Cristos. Purtarea ta bună în Cristos va presupune suferinţă, asta vrea să spună Petru. Nu te aştepta la lauri şi petale pe calea credinţei, suferinţa este mai degrabă o prezenţă certă, dar ea ne poate înnobila caracterele şi ne apropie de cer.

Fiţi binecuvântaţi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s