Urmărim sfinţenia

1Petru 1:15-16 Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră.Căci este scris: „Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt”.

vers. 15 Sfânt, pentru că Dumnezeu este sfânt!Trebuie să urmărim sfinţenia pentru că Cel care ne-a chemat (ne-a ales) este sfânt. Sfinţenia în acest sens este dorinţa de a fi ca Isus Cristos. Noi îl admirăm, apreciem jertfa Sa şi tânjim să ne separăm de păcat aşa cum a făcut-o Isus când trăia pe pământ.

vers. 15/b Sfânt, pentru că aşa trebuie să fiu! Sfinţenia are de a face cu trăirea personală în totalitatea ei. Nu poţi spune că eşti sfânt dacă în viaţa ta există încă obiceiuri fireşti, păcătoase. Sfinţenia schimbă purtarea omului, ea este un rezultat vizibil în faptele şi viaţa de zi cu zi a omului răscumpărat.  Realizez cu ruşine că în acest sens sunt departe de a fi sfânt. Dumnezeu să ne de-a puterea fiecăruia de a putea trăi sfinţenia (separarea de păcat) zilnic.

vers. 16 Sfânt, pentru că este scris! Sfinţenia o pot cunoaşte din viaţa lui Isus. Dumnezeu este sfânt. Nimic păcătos nu este în dumnezeire. Cu cât citesc mai mult din Cuvântul care este Cristos mă sfinţesc, adică mă apropiu de sfinţenia Sa prin cunoaştere. Mintea mea poate bine observa că numai prin Isus Cristos pot să fiu mântuit. A te feri de păcat, înseamnă înţelepciune; a te feri mereu de păcat înseamnă sfinţenie!

Dumnezeu să ne ajute să urmărim sfinţenia!

vers. 16

Advertisements

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: