Oare Dumnezeu vorbeşte mult?

1Petru 1:5 a Voi sunteţi păziţi de puterea lui Dumnezeu, prin credinţă…

Un gând pentru astăzi foarte încurajator este să ştii că eşti păzit de puterea lui Dumnezeu. Puterea lui Dumnezeu nu sunt îngeri, dar prin ei putem să o observăm. Exemplele de pe paginile Vechiului Testament atestă că Dumnezeu adeseori şi-a arătat puterea prin oferirea unor misiuni speciale îngerilor Săi. Dumnezeu este puternic prin Sine însuşi.Nu este cazul să duc meditaţia în direcţia aceasta mai ales că intenţia lui Petru pare a fi fost mai degrabă să îi încurajeze pe credincioşii din Pont, Galatia, Capadocia, Asia şi Bitinia să privească la ceea ce au (credinţa) şi să conştientizeze efectul acesteia în viaţa lor (protecţia lui Dumnezeu pentru copiii Săi). Totuşi o divagaţie de la contextul versetului mă pune în situaţie să meditez la forţa şi puterea lui Dumnezeu. Pe lângă El eu sunt abur, fir de iarbă, un fir de praf.

El nu face exerciţii fizice ca să fie puternic. Cred că una dintre laturile puterii divine este cuvântul rostit de El. Mă gândesc că totul a luat fiinţă la cuvântul Său, de aceea îmi închipui cât de puternic este un cuvânt al lui Dumnezeu. “El zice şi se face” spune Scriptura. Mă impresionează felul în care cuvintele lui Dumnezeu au efect.

Eu cred că puterea lui Dumnezeu este conferită în mod special de măreţia Sa. E impresionant să conştientizezi că eşti păzit de Dumnezeu, iar tu tot ce faci pentru asta este să crezi că Tatăl din ceruri te-a creat, iar El ca Proiectant al vieţii tale îşi poartă ochii mereu asupra ta, te ştie, te ocroteşte. Dumnezeu e atât de aproape de noi… Titlul acestei meditaţii are de a face cu gândul conform căruia cred că Dumnezeu are o forţă impresionantă în orice gând rostit. Tot ce se aude în univers, în jurul scaunului Său de domnie are efect în spaţiu şi timp. Dumnezeu indiferent dacă vorbeşte mult sau puţin El este puternic… Atotputernic.

Fiţi încurajaţi:)!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s