Preştiinţa lui Dumnezeu

1Petru 1:2 după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu Tatăl, prin sfinţirea lucrată de Duhul, spre ascultarea şi stropirea cu sângele lui Isus Cristos: Harul şi pacea să vă fie înmulţite!
1. Preştiinţa lui Dumnezeu înseamnă cunoaşterea lucrurilor mai înainte ca ele să se întâmple. De exemplu El ştie ziua de mâine pentru că El a făcut timpul, deci dacă l-a făcut, ştie cum se încheie. E ca şi cum cineva organizează o cursă. Organizatorul cunoaşte traseul, stabileşte întinderea lui. Ştie linia de start şi locul de oprire mai înainte de începerea cursei. Stabileşte regulile de alergare, cunoaşte participanţii pentru că El îi alege şi apoi pregăteşte premiile pentru câştigători. Exact aşa este cu viaţa noastră. Noi suntem în alergare prin această viaţă. Tatăl nostru ne-a ales ca să alergăm prin ea sub privirile Lui binecuvântate. Totul este stabilit. N-ai cum să negi faptul că cel care te-a creat este mai mare decât tine şi ştie cum vei trăi. Suntem creatura mâinilor Sale şi El este autoritar pentru lucrarea Sa. Romani 9:21 ” Nu este olarul stăpân peste lutul lui…”
În text din scrisoarea lui Petru aflăm despre cei aleşi că sunt selecţionaţi mai dinainte (adică despre ei Dumnezeu ştia că o să trăiască ca străini viaţa de credinţă în locurile menţionate în versetul 1). E o încurajare la mijloc… deşi trăieşti ca şi creştin străin de naţiunea ta, totuşi există Cineva (Dumnezeu) care te cunoaşte oriunde ai fi şi vrea să cunoşti acest adevăr. Apoi chiar dacă suntem departe de casă puterea lui Dumnezeu se poate manifesta în viaţa noastră, noi putându-ne oricând relaţiona prin rugăciune cu Dumnezeu Tatăl prin Duhul Sfânt în numele lui Isus Cristos.. Dumnezeu are privirile îndreptate asupra pământului şi în mod special asupra celor care se numesc copii al lui Dumnezeu. Deci încurajarea pentru astăzi vine pentru toţi: suntem aleşi de Dumnezeu după preştiinţa Sa, după planul pe care l-a alcătuit în Sine Însuşi. Faptul că mă găsesc în planurile lui Dumnezeu este o chestiune de har şi îndurare pe care eu trebuie să o apreciez veşnic. Faceţi şi voi la fel :).

Fiţi binecuvântaţi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s