Sfidarea Cuvântului lui Dumnezeu

Ieremia 36:23 “După ce Iehudi a citit trei sau patru foi, împăratul a tăiat cartea cu briceagul logofătului, şi a aruncat-o în jăratecul de cărbuni, unde a fost arsă de tot.”
1. Dezinteresul faţă de Cuvânt
De câte ori asculţi Cuvântul lui Dumnezeu eşti pus în situaţia de a te conforma (ai şansa de a te supune/pocăi) voii lui Dumnezeu revelată acolo. Capitolul 36 are ca punct culminant arderea cărţii cu profeţia lui Dumnezeu rostită lui Ieremia. Acest papirus a fost scris de Baruc (un scrib, un confident al lui Ieremia) la îndemnul şi dictarea lui Ieremia însufleţit de Duhul lui Dumnezeu care i-a readus aminte toate profeţiile premergătoare capitolului 36 şi pe cele viitoare.
Împăratul Ioiachim are şansa să dea ascultare (de a a avea dispoziţia de a asculta cu dorinţa de a pune în aplicare) dar este indiferent şi sfidător.

Toţi cei credincioşi care aud Cuvântul lui Dumnezeu şi nu-l împlinesc cu fapta cu cine se aseamănă? Nu lăsa timpul în care te expui Cuvântului lui Dumnezeu să fie o simplă privire într-o oglindă care nu-ţi stimulează dorinţa de a fi precum Cristos. Versetul 23 spune în început că Iehudi a apucat să citească doar trei sau patru foi… şi apoi împăratul a intervenit. Nu mă mai interesează asta, spune Ioiachim, nu are nimic care merită crezut… basme, poveşti… DEZINTERES. Dumnezeu să ne dea răbdare să ascultăm tot Cuvântul lui Dumnezeu, nu să ne plictisim aşa cum se întâmplă astăzi la multe predici pline de har.
2. Sfidare faţă de Cuvânt
Împăratul a tăiat cartea cu briceagul logofătului. NU e asta sfidare?! Nu e gestul acesta disgraţios, intrigant şi dureros? Să ai şansa să te pocăieşti, să ştii ce te aşteaptă dacă te pocăieşti, să ştii ce te aşteaptă dacă nu o faci şi să faci gestul sfidător al autorităţii tale faţă de Cuvânt. Iubiţii mei, noi nu avem nicio autoritate să ne comportăm astfel faţă de Cuvânt, dar deşi actul/papirusul, Cartea Sfântă poate fi tăiată sau mistuită în foc, asta nu şterge autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu. Un singur lucru de pe pământul păcătos are deja veşnicia: Cuvântul lui Dumnezeu. Noi avem veşnicia în El, şi totuşi aruncăm veşnicia noastră adesea în focul indiferenţei, nepăsării.
Ascultă Cuvântul lui Dumnezeu, căci atâta vreme cât mai ai harul acesta ai şansa pocăinţei. Ioiachim a murit  cu pedeapsa scrisă din nou într-o carte rescrisă de Baruc. În ea s-au mai adăugat nenorocirile lui Dumnezeu. Cuvântul are scop aici: pocăinţa; Cuvântul nesocotit aduce pedeapsa: Ioiachim a murit fără ca familia sa să mai urce la tron! I s-a luat binecuvântarea pe care o avea la îndemână. S-a jucat cu Cuvântul lui Dumnezeu….

ASCULTĂ, ASCULTĂ, ASCULTĂ CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU!  Nu e un sfat ci este o poruncă dacă vrei să fii mântuit!
Dumnezeu să ne ajute la aceasta!

F.M.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s