Nu plec fără Dumnezeu

Exod 33:15 “Moise i-a zis: Dacă nu mergi Tu însuţi cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici.”
Moise a stat cu poporul la Muntele Sinai pentru a primi toate legile şi poruncile din partea Domnului. După o şedere îmdelungată, Moise aşa de mult se obişnuise cu muntele, cu prezenţa lui Dumnezeu, cu conversaţia cu Domnul încât nu vroia decât să stea în permanentă apropiere de Dumnezeu.
1. Un mod de viaţă caracterizat de comunicarea lui Dumnezeu cu tine
Moise a învăţat la Sinai nu numai legile, nu numai poruncile lui Dumnezeu, dar a învăţat să stea în ascultare. Observ că Moise nu a vorbit atât de mult în Exod, cât a vorbit Dumnezeu cu el. Lui Moise nu-i făcea plăcere să vorbească în faţa oricui. Aduceţi-vă aminte cum a refuzat voalat chemarea iniţială la a merge la Faraon. Abia când Dumnezeu îl oferă ca sprijin pe Aaron pare mai cooperant Moise. Ceea ce îi plăcea însă la Moise să facă era să stea zile în şi în prezenţa lui Dumnezeu şi de a asculta de indicaţiile Lui. Deşi pentru că a lovit o stâncă şi nu a vorbit stâncii, Moise nu avea să mai intre în ţara promisă…
2. Un mod de viaţă caracterizat de convorbirea ta cu Dumnezeu
Moise la începutul acestui capitol 33 este prezentat cum mijloceşte pentru popor. Moise stătea şi vorbea cu Dumnezeu. Te caracterizează şi pe tine rugăciunea de mijlocire? Ne mai caracterizează pe noi pocăiţii zilelor de astăzi rugăciunea de mijlocire pentru cei nemântuiţi? Moise se ruga pentru israeliţi, pentru cei de-o seamă cu el… Învăţ de aici că şi eu trebuie să mă rog pentru membrii bisericii din care fac parte.
3. Un mod de viaţă caracterizat de umblare doar împreună cu Dumnezeu
În versetul de la care am pornit această meditaţie văd un Moise care nu vrea să se mai desobişnuiască de felul acela de viaţă. Doamne, spune Moise, nu vreau să trăiesc fără Tine, un pas! E tipul de credincios care observă beneficiile umblării cu Dumnezeu. Nu ne lăsa să mergem de capul nostru, nu ne lăsa să ne ghidăm în pustietate fără Tine, acestea erau probabil ideile lui Moise. Moise devenise dependent de Dumnezeu. Moise nu putea să-şi imagineze viaţa fără Dumnezeu. Aş vrea să fiu şi eu aşa. De multe ori credem că putem să trăim şi pri noi înşine. De fapt, nici o zi nu o trăim prin noi înşine, fiecare zi este un dar de la Dumnezeu. Unghiul meu de abordare aduce în prim plan această lecţie a umblării prin rugăciune zilnică cu Dumnezeu.Doamne astăzi dacă nu mă însoţeşti nu mă lăsa să ies din casă! Doamne, vino cu noi, nu ne lăsa să mergem singuri prin lumea aceasta!

Fii binecuvântat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s