Tragerea de inimă

Exod 35:5 “Luaţi din ce aveţi să aduceţi un prinos Domnului. Fiecare să aducă prinos Domnului ce-l lasă inima: aur, argint şi aramă.”

Acest pasaj scriptural ne pune în faţa unei probleme actuale. Credincioşii suferă de lipsă de tragere de inimă pentru lucrarea lui Dumnezeu. Când mă gândesc la cum s-a renovat biserica din care fac eu parte îmi dau seama cum Dumnezeu binecuvintează în mod extraordinar o tragere de inimă în direcţia ajutorării lucrării Domnului. Un frate era tare bolnav şi vizitându-l păstorul am înţeles că acesta s-ar fi confesat că dacă ar fi sănătos ar fi prezent la lucrările făcute la noua clădire. Nu mică ne-a fost surprinderea să vedem că mâna Domnului a fost peste acel frate care a fost întărit şi a putut să lucreze împreună cu alţi fraţi la zidirea Casei Domnului. Eu aş numi acest exemplu tragere de inimă pentru lucrarea Domnului.
1. Chemarea de a participa la lucrare este pentru toţi creştinii.
Fiecare să aducă prinos Domnului…
2. Bărbaţi şi femei cu tragere de inimă…
Versetul 22 spune că “Au venit îndată bărbaţii şi femeile, toţi cei cu tragere de inimă”… Mă gândeam că adeseori credem că responsabilitatea de a participa la lucrarea bisericii nu este a tuturor. Când Dumnezeu cheamă la o lucrare comună (cuma a fost facerea cortului) toţi erau invitaţi, dar numai cei cu tragere de inimă erau solicitaţi. Observaţi un lucru: Dumnezeu are nevoie de oameni cu targere de inimă. Ceilalţi nu că nu sunt importanţi, dar pentru ca orice demers din sânul bisericii să meargă bine trebuie să existe o coeziune la nivelul interesului. Fraţi şi surori, membri ai aceleaşi comunităţi evanghelice dacă Dumnezeu ne invită să facem ceva pentru El mă rog să avem tragere de inimă pentru acel lucru.
3. Copii cu tragere de inimă…
Versetul 29 se mai spune că “Toţi copiii lui Israel, bărbaţi şi femei, pe care ăi trăgea inima să ajute la lucrul poruncit de Domnul prin Moise…” adică la această lucrare a facerii cortului puteau participa şi copiii cu tragere de inimă. Şantierul de lucru al lărgirii Împărăţiei lui Dumnezeu invită pe toţi cei cu tragere de inimă să participe activ la înaintare.
Întrebarea pentru noi este: Mai avem noi sensibilitatea aceea necesară pentru a vedea nevoile lucrării Domnului, şi de a nu ne lăsa inima să stăm nepăsători faţă de acea lucrare? Poate Domnul ne cheamă să susţinem misionari la masă, poate Dumnezeu ne cheamă să dăm mai mujlt ca de obicei lucrării Domnului, poate Dumnezeu ne cheamă să avem tragere de inimă pentru rugăciune, pentru slujirea în biserică, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de închinare… Tu pentru ce ai tragere de inimă?
Fii binecuvântat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s