Lucrează cu măiestrie!

Exod 26:1 “Cortul să-l faci din zece covoare de in subţire răsucit, şi din materii vopsite în albastru şi cărmiziu; pe el să faci heruvimi lucraţi cu măiestrie.”

DEX-ul defineşte măiestria ca pricepere, iscusinţă deosebită; măiestria înseamnă talent, dibăcie sau artă; Când Dumnezeu îi porunceşte lui Moise să facă cortul întâlnirii, scopul era să locuiască în mijlocul lor: “Să-mi facă un locaş sfânt, şi Eu voi locui în mijlocul lor”. (Exod 25:8)
1. Dumnezeu lucrează după un plan [vers.1 Cortul să-l faci… (aşa)]
Aş vrea să învăţ asta de la Dumnezeu. Un om dibaci, un om meseriaş, înainte de a executa o lucrare va măsura, va calcula şi va proiecta lucrarea într-un plan de execuţie. Schiţa odată făcută, poate constitui resursa principală după care se va face o lucrare. Eu învăţ de la aceste capitole despre alcătuirea cortului că lucrarea Domnului nu se face după ureche… ci după Cuvântul lui Dumnezeu.
2. Dumnezeu lucrează cu materiale alese (… din zece covoare de in subţire răsucit, şi din materii vopsite în albastru, purpuriu şi cărmiziu;…)
Întotdeauna când m-am apucat de o lucrare (în construcţii) am avut un sentiment de bucurie dacă materialele cu care trebuia să lucrez erau de calitate. Ele îmi confereau oarecum siguranţa că ceea ce va ieşi la gata va arăta bine. După cum văd eu materialele pe care le solicită Domnul pentru cort sunt dintre cele mai alese. De aceea e de înţeles că Dumnezeu va locui într-un loc în care se va investi cele mai de preţ lucruri. Astăzi nu este nimic mai valoros decât inima noastră. Este ea un material pe care l-ai pus pe altarul Domnului. Poate ea constitui un material cu care să lucreze Duhul lui Dumnezeu?
3. Dumnezeu vrea să lucrăm cu măiestrie (să faci heruvimi lucraţi cu măieştrie)
Nu lua în derâdere ceea ce te pune Dumnezeu să faci pentru el. Noi fuşerim adesea lucrarea lui Cristos spunând că nu mai avem timp pentru ea. Oarecum lucrarea noastră (profesia, şcoala, prietenii, familia, maşina, etc, ) devine prioritară lucrării Domnului pe care o facem cu resursele rămase şi fără pricepere sau măiestrie. Dumnezeu este un Dumnezeu al detaliilor care vrea să lucrăm cu măiestrie în fiecare aspect al vieţii. Măiestria în lucrarea slujirii Domnului înseamnă capacitatea de a te jertfi pentru Domnul, oferindu-i timpul, resursele şi talentele tale la cel mai înalt nivel. Dacă am considera acest aspect un MUST sau TREBUIE atunci cred că multe aspecte ale închinării s-ar îmbunătăţi spre perfecţiune. Când talantul nostru va da tot ce-i mai bun în slujba Domnului vom putea să ne bucurăm de prezenţa lui Dumnezeu. Cortul a fost locul prezenţei lui Dumnezeu. Cum ai face tu o lucrare ştiind că acolo este/ va fi prezent Dumnezeu? Ai lucra oricum? Vă invit să lucrăm cu măiestrie, cu dibăcie, cu atenţie în via Domnului.
Fiţi binecuvântaţi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s