Şi tu eşti unul dintre ei?

Ieremia 5:1 Cutreieraţi uliţele Ierusalimului, uitaţi-vă, întrebaţi şi căutaţi în pieţe, dacă se găseşte un om, dacă este vreunul care să înfăptuiască ce este drept, care să se ţină de adevăr, şi voi ierta Ierusalimul.

Domnul se uită din cerul Său şi nu găseşte nici un om care să înfăptuiască ce este drept. Nu mai există om în Israel care să se ţină de adevăr. Domnul este gata să ierte dar nu găseşte nici un om care să-I merite iertarea.

Iubitul meu cititor, trăim într-o lume în care Dumnezeu găseşte din ce în ce mai greu oameni după voia Sa, oameni care să înfăptuiască ce este drept şi care să nu mintă, ci să umble în adevăr. Oameni care nu înşală,oameni curaţi, cu o singură faţă, de încredere, oameni pe care să poţi să îţi pui şi tu nădejdea. Din păcate familiile creştine “scot” în societate bastarzi, prost-crescuţi, tot mai mulţi goi de Cuvânt dar şi mai mulţi dezgoliţi/-ite pe exterior. Oamenii sunt carnali dar nu duhovniceşti. Unde sunt oamenii evlavioşi din jurul nostru? Pier credincioşii dintre fiii oamenilor (psalmul 12)

1. Domnul caută oameni care să înfăptuiască ce este drept… Aş vrea ca tot mai mulţi tineri să fie oameni destoinici de lucrarea creştină. Am lucrat un an la un loc cu un tânăr care frecventa o biserica baptistă din Bihor , în fiecare zi la lucru ne vorbea despre banii lui, despre vilele de la Poiana Braşov, despre numărul imens la camerelor, despre faptul că el vine şi lucrează cu noi pentru că se plictisea singur, dar că de fapt are de toate. Mai târziu am aflat de la un frate de la acea biserică că era totul o fanfaronadă gogonată. Era oricum greu de crezut… Dar exemplul său de a fi nu mi-a inspirat deloc că ar fi neprihănit, că are în el ceva din prezenţa sa în biserica lui Cristos. Eu am avut un model de om drept, de fapt două: păstorul şi bunicul. Oameni care au  ştiut să umble curaţi şi nu s-au depărtat de Dumnezeu. E bine că deşi cunosc atât de puţini oameni exemplu totuşi ei încă mai există. Domnu să-i binecuvinteze.

Dar oare ce înseamnă să înfătuişti ce este drept? A înfăptui dreptatea înseamnă a iubi corectitudinea… neprihănirea, sfinţenia, dragostea, frica de Domnul. . Eşti şi tu unul dintre cei care umblă dreptate… Sau eşti dintre ceilalţi?

2. Domnul caută oameni care să se ţină de adevăr… Văd oameni care fură, care iubesc nelegiuire şi fac o ştire din oamenii care înfăptuiesc adevărul.  Adevărul înseamnă să umbli în lumină, să urăşti neadevărul şi nelegiuirea. Nedreptatea este una dintre cele mai mari jigniri făcute faţă de un om care umblă în adevăr. El este cinstit, corect, loial, credinios în lucrul lui.  Eşti tu unul care umblă cu minciuna, fentele, trişarea sau şmecheria? Sau eşti unul care se ţine tare de Domnul şi nu poate să înşele pentru că iubeşte dreptatea şi adevărul, pentru că este cinstit?

Cât de puţin cere Domnul de la tine… dreptate şi adevăr… cele mai frumoase virtuţi pentru Dumnezeu. Vrei tu care adevărul şi dreptatea să facă parte din cv-ul tău? Atunci este momentul să ceri alături de mine dorinţa de a-L lăsa de Cristos să îndepărteze minciuna păcatului din viaţă şi să restaureze fiinţa ta întreagă.

Numai în Fiul lui Dumnezeu putem fii drepţi şi numai aşa putem persevera în adevăr. “Mărturia Domnului este adevărată… şi înviorează sufletul”… Orânduirile Domnului sunt fără prihană (drepte)… şi veselesc inima… poruncile Domnului sunt curate şi luminează ochii”. (am citat din psalmul 19).

Tu al cui eşti… eşti tu al lui Cristos…. sau eşti şi tu unul dintre ei, dintre mulţii israeliţii de altădată care nu mai căutau pe Dumnezeu şi nu iubeau dreptatea şi adevărul?

Fii binecuvântat…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s