Viaţa departe de Dumnezeu

Ieremia 2:13 Căci poporul Meu a săvârşit un îndoit păcat: M-au părăsit pe Mine, Izvorul apelor vii, şi şi-au săpat puţuri, puţuri crăpate care nu ţin apă.

In umblarea mea pe acest pământ am văzut oameni la care le place să umble cu Domnul, dar am văzut şi o altă categorie la care le place să umbe şi cu Domnul şi cu lumea. Dumnezeu ne învaţă în acest capitol că umblarea după lucrurile pământeşti este moarte, pe când a umbla după lucrurile cereşti este pace şi viaţă (Romani 8:6)

Cauzele stării actuale sunt preoţii şi părinţii: aceştia nu şi-au mai făcut datoria de mentori, de păstori, de educatori morali şi de patriarhi. Astfel trag concluzia că…

1. Departe de Dumnezeu ajungi când te lepezi de învăţătura sănătoasă…

2. Departe de Dumnezeu ajungi dacă asculţi predici ale lui Baal... (şi astăzi sunt unii care predică prin Baal)

3. Departe de Dumnezeu ajungi când îl pierzi pe Domnul din inima ta.. Societatea s-a înstrăinat de Dumnezeu şi nu o mai interesează de Domnul “Unde este Domnul” este o întrebare la care astăzi nu se mai caută răspuns…. Unii ar putea răspunde: Care Domn? Manona, banul, dumnezeul pântecelui sau la frumuseţii trupului… dumnezeul hainelor de firmă, dumnezeul maşinilor de lux; Unde este Dumnezeul adevărat din trărea noastră?

Avem nevoie de o întoarcere la Scripturi,…. avem nevoie de o busolă spirituală… şi noi riscăm să îl pierdem pe Domnjul din vedere lăsându-ne angrenaţi de lume…

Păcatul îndoit este că în momentul în care te închini altor dumnezei ai ales şi să îl părăseşti pe Domnul. Durerea lui Dumnezeu este că deşi am ajuns să trăim independenţi de Dumnezeu, totuşi Dumnezeu nu ne-a abandonat şi ne susţine în dorinţa de a ne întoarce pe calea cea bună (versetul 17… ai părăsit pe Domnul Dumnezeul tău, când te îndrepta pe calea cea bună…)

Cum este departe de Domnul? Nu e nimic plăcut pentru om în afara prezenţei călăuzitoare ale lui Dumnezeu… Căutaţi-L pe Domnul câtă vreme se poate găsi… haideţi să ne apropiem de Domnul, să alegem să trăim în dependenţă de El, prin credinţa în Isus Cristos.

Fiţi binecuvântaţi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s