Asigurat de Domnul Isus

Ieremia1:8 “…Nu te teme de ei; căci Eu sunt cu tine ca să te scap – zice Domnul.”

Cea mai mare teamă a lui Ieremia a fost ca nu cumva să moară, ucis de mâna oamenilor. Chiar din prima zi în care Dumnezeu îi face chemarea Ieremia este asigurat de protecţia şi prezenţa lui Dumnezeu în mijlocul oamenilor.

1. Nu te teme de…

De ce ne este adeseori teamă de oameni. Uneori spunem la fel ca şi Ieremia, chiar dacă nu cu voce tare, în inima noastră că ne este teamă de … ce s-ar putea întâmpla. Uneori s-ar putea să avem chiar teama că putem experimenta ceva minunat mărturisind oamenilor Evanghelia. Această prepoziţie “de” ridică serioase semne de întrebare. Cine se ascunde de fapt în spatele fricilor noastre. Vrem câteodată parcă arzător să vorbim despre mântuirea lui Cristos dar ne este frică de… de cine, sau de ce lucru ne e frică? Să alungăm frica şi să facem lucrarea lui Cristos la care am fost chemaţi.

2. Nu te teme de ei…
Aici versetul devine mai explicit. Avem în jurul nostru oameni cu care putem împărtăşi din Cuvânt foarte uşor. Nu mai puţin mă duc cu gândul la cele două surori din biserici apropiate de a mea cu care am călătorit odată pe tren. La un moment dat una văzând că discută banalităţi a zis către sora din faţa mea: “Soră… hai să vorbim despre Cristos!”. Când Cristos ne îndeamnă să facem o mărturisire în auzul oamenilor ne şi capacitează cu puterea necesară şi nu ne este frică de reacţia oamenilor.

3. …Căci Eu sunt cu tine ca să te scap – zice Domnul

Cea mai frumoasă încurajare este că Domnul este cu noi ca să ne scape. El nu este cu noi doar ca simplu spectator. El este cu noi cu scopul de a ne scăpa din mâinile oamenilor. Ieremia a reuşit să vadă acest adevăr. Pentru el curtea temniţei avea să fie cea mai binecuvântată locaţie de pe pământ. Într-o vreme de restrişte Dumnezeu se îngrijeşte de Ieremia şi îl poziţionează taman pe uliţa brutarilor, şi îi aduce o pâine în fiecare zi. Oare nu a fost Dumnezeu bun cu el? O, a fost şi i-a purtat de grijă în chip minunat.

Alege să mergi cu Domnu înaintea oamenilor. El te va scăpa de ei şi te va pune să vezi cu ochii tăi binecuvântările Lui. Dar ca să experimentezi puterea lui Dumnezeu va trebui să nu fugi de oameni ci să alegi să le mărturiseşti mântuirea prin Isus Cristos. Alege să guşti din pâinea suferinţei pentru Cristos! Ai asigurare pentru viaţă veşnică dacă te ancorezi în prezenţa lui Dumnezeu.

Fii binecuvântat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s