Cureaua dragostei

Coloseni 3:14 “Dar mai pe sus de toate acestea îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii.”

1. Dragostea leagă

Cei care pierd din vedere dragostea uită că ea funcţionează ca o “legătură”. Ea trebuie să lege toate celelalte atribute spirituale. Datorită ei continuăm să avem inima plină de bunătate, smerenie, îndelungă răbdare. Fără dragoste le-am pierde pe toate acestea. Iosif în VT a primit de la Iacov o haină ca semn al preţuirii tatălui său. Cu alte cuvinte Iosif purta un semn exterior al dragostei paterne. Dragostea conlucrează cu toate celelalte roade ale Duhului Sfânt. Pentru că dragostea leagă ea ar trebui să fie la vedere. Nu poţi pune o curea pe dedesubtul hainelor. La fel fiecare gest, vorbă, sentiment, trebuie învăluit în dragoste.

2. Dragostea este legătura desăvârşirii

Nu eşti complet dacă nu iubeşti. Nu eşti creştin dacă îţi lipseşte dragostea. Fără dragoste eşti o aramă sunătoare şi un chimval zâmgănitor. Dragostea trebuie să te facă să aspiri la desăvârşirea în Cristos. Ea te ajută să acţionezi atunci când ceilalţi nu o fac. Limita extremă a dragostei este spiritul de sacrificiu. Isus Cristos a plătit cu moartea Sa dragostea de oameni.

Azi meditez la dragostea lui Dumnezeu şi mă rog să primesc din partea Domnului puterea de a iubi mai mult, ştiind că ea este legătura desăvârşirii.

Fiţi binecuvântaţi!

Advertisements

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: