Pocăit fără etichetă

Coloseni 3:11 “Aici nu mai este nici Grec, nici Iudeu, nici tăiere împrejur, nici netăiere împrejur, nici Barbar, nici Schit, nici rob, nici slobod, ci Cristos este totul şi în toţi.”

Am auzit de multe ori expresii de genu: ăsta-i ţigan ai grijă, ăsta-i pocăit până te fură! sau ăsta-i un pocăit ungur naţionalist, te-nţelegi cu el până la graniţă! sau “ăsta-i un român pocăit.” În altă ordine mai este un stil de ziceri: las că ştiu eu cum îs pocăiţii… sau “tu crezi că eu nu ştiu că trebuie să vă abţineţi de la bere dacă vreţi să ajungeţi în rai…”. Toate aceste “etichete” pe care le poartă un om întors la Domnul trebuie să ne cominice un adevăr: nimeni nu trebuie să se considere sau să fie considerat pocăit cu etichetă. E greşită expresia “biserica rommilor din…” ; dacă e biserică ea este a lui Cristos. (Nu am nimic cu rommi, am dat doar un exemplu). Lecţia pe care o învăţ astăzi este să mă uit la cel care este frate şi soră cu mine fără să îl judec după funcţie, clasă socială sau etnie: eu sunt frate cu toţi cei care mărturisesc pe Isus Cristos ca Domn şi Mântuitor personal. Astfel:

1. Fără diferenţe de clasă, de funcţii şi de etnie în biserică.

Înaintea lui Dumnezeu toţi oamenii sunt creaturile Lui. Nu există naţionalităţi în Cer aşa cum nu există nici în Biserică: “aici nu este nici Grec, nici Iudeu… Aici nu există selecţii după anumite semne exterioare: tăiere îmrejur, capete tunse scurt, sau blonzii, arienii, negrii sau altceva. Noi toţi suntem numiţi “mădulare unii altora” în trupul lui Cristos. Oameni născuţi din nou.

Am mai auzit una într-o biserică: “să se roage fratele director”. GREŞIT! Omul nu este identificat în biserică după meseria sa. El este fratele X, sora Z; excepţie sunt: fratele păstor Y, diaconul bisericii, prezbiterul…  gândiţi-vă cum s-a simţit sora care făcea curăţenie la aceeaşi şcoală cu fratele director. O chemarea la rugăciune ar fi sunat ceva de genul : să se roage sora femeie de serviciu”… E jenant. Dumnezeu ne pune pe toţi pe picior de egalitate. Noi suntem fraţi şi surori.

2. Cristos este totul şi în toţi

“Uniforma” pe care o poartă toţi credincioşii în Cristos este îmbrăcămintea omului cel nou. Ea ne identifică cu Cristos. Comunitatea oamenilor născuţi din nou este o adunare a oamenilor fără etichetă profesională, ci doar cu eticheta de pocăit în Cristos. La fiecare Cristos ne-a iertat păcatele, şi fiecare suntem la fel de curaţi după ce Cristos ne-a iertat toate păcatele. Nu există sfânt şi mai sfânt. Există frate şi soră sfântă. În toţi există aceeaşi chemare la sfinţenie şi la slujire. Suntem chemaţi să dăm întâietate unul altuia, să ne iubim unii pe alţii şi să creştem în jurul noţiunii dragi tuturor “copilul lui Cristos”.

Fiţi Binecuvântaţi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s