Haină nouă sau second hand?

Coloseni 3:9-10 “Nu vă minţiţi unii pe alţii, întrucât v-aţi dezbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui, şi v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a făcut.”

Nu sunt împotriva purtării hainelor second hand. Nu e nici un păcat să îmbraci o haină care a mai fost purtată, dacă ea este în stare bună şi îţi acoperă trupul într-un mod decent. Dar titlul face o referire la domeniul vestimentaţiei spirituale, acolo unde omul lui Dumnezeu prin naşterea din nou capătă o nouă haină după ce este de accord să o lepede pe cea veche caracterizată de păcat.

1. Haina second a omului caracterizat de păcat.

E veche.  E încărcată cu fapte ruşinoase. E o haină strânsă care se dă jos greu, dar trebuie dată jos cu orice preţ.

2. Haina nouă a omului nou.

E nouă. E de o curăţie desăvârşită. E o haină care se înnoieşte şi nu se învecheşte pe măsură ce o porţi. Croitorul ei este Dumnezeu.

Ambele imagini sugerează o schimbare interioară. Omul cel nou este însetat după cunoaşterea lui Dumnezeu. “se înnoieşte spre cunoştinţă” după chipul celui ce l-a făcut.

Să rămânem la acestea: purtaţi haina nouă care se înnoieşte spre cunoştinţa lui Dumnezeu, şi vegeaţi să nu cumva să vă fii rămas vreun accesoriu vestimentar al omului cel vechi. În oglinda Cuvântului lui Dumnezeu se va putea vedea bine ce fel de haină purtaţi. Uitaţi-vă în ea zilnic.

Fiţi binecuvântaţi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s